Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencilerinden oluşan “Edremit Tayyaresi” İHA Takımı, 2026 Uluslararası İHA Yarışması kapsamında önemli bir başarıya imza attı. Takım, proje raporu aşamasını başarıyla tamamlayarak 120 bin TL destek almaya hak kazandı.
TEKNOFEST Sürecinde Önemli Başarı
TEKNOFEST sürecinde gösterdiği performansla dikkat çeken ekip, teknik yeterlilik ve proje geliştirme kriterlerinin değerlendirildiği rapor aşamasını geçerek destek almaya hak kazanan takımlar arasında yer aldı. Balıkesir’i temsil edecek olan takım, yarışmanın ilerleyen aşamaları için de iddiasını ortaya koydu.
Gençlerden Güçlü Ekip
Takımın teknik danışmanlığını Fahrettin Gökmen yürütürken, kaptanlığını Yüsra Kuruçay üstleniyor. Ekipte Beraat Batır, Bersu Nur Özkan, Emirhan Kiçir, Gülendam Nur Orta, Kübra Akyıldız, Merve Töre, Sıla Daşkınel ve Tuana Çiçek yer alıyor.
Tarihi Bir İsimden İlham
Takım adını, Türk havacılık tarihinde önemli bir yere sahip olan “Edremit Tayyaresi”nden alıyor. Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarını kapsayan tarihi uçuşuyla bilinen bu simge, milli havacılık hamlesinin önemli değerlerinden biri olarak kabul ediliyor.
Elde edilen bu başarı, hem Balıkesir hem de üniversite adına gurur kaynağı olurken, gençlerin teknoloji ve havacılık alanındaki çalışmalarının geleceğe umut verdiği değerlendiriliyor.
#Balıkesir #BAÜN #TEKNOFEST #İHA #Teknoloji #Gençlik #Gündem

