Ayvalık Belediyesi ile Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi tarafından geleneksel hale getirilen ücretsiz salça makinesi uygulaması bu yıl da gerçekleştirilecek. Kış hazırlığı yapan vatandaşlar, salçalık domates ve kapya biberlerini ücretsiz makinelerde işleyebilecek.
Uygulama kapsamında salça makineleri 18 Ağustos’ta Sarımsaklı Pazaryeri, 19 Ağustos’ta Altınova Pazaryeri, 20 Ağustos’ta Perşembe Pazaryeri, 22 Ağustos’ta Alibey (Cunda) Pazaryeri ve 23 Ağustos’ta Armutçuk Pazaryeri’nde hizmet verecek.
Geçen yıl yoğun ilgi gördü
Yaz mevsiminin sonlarına doğru kış hazırlıklarını sürdüren vatandaşlara kolaylık sağlaması amaçlanan uygulamanın geçen yıl yoğun ilgi gördüğü belirtildi. Salça makinelerinin önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluşurken, hizmetten yararlanan vatandaşların uygulamadan memnun kaldığı aktarıldı.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, uygulamanın geleneksel hale geldiğini belirterek, vatandaşların kış hazırlıklarına katkı sunmayı ve bu geleneği yaşatmayı amaçladıklarını ifade etti. Ergin, vatandaşların yaşamını kolaylaştıran sosyal belediyecilik uygulamalarının önümüzdeki yıllarda da sürdürüleceğini söyledi.
#Ayvalık #SalçaZamanı #SosyalBelediyecilik #KışHazırlığı #Balıkesir

