© Balıkesir Aktüel 2020

Balıkesir Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Merkezi Açıldı

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde  hizmet verecek Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi (ÜYTM) açıldı. Merkez bebek sahibi olmak isteyen evli çiftler için umut ışığı olacak.

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavi Merkezi açıldı. Balıkesir’de, üniversite ve özel hastaneler de dahil olmak üzere özellikli hizmetler kapsamında tek merkez olarak 804.58 m2 alanda hizmet verecek Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi, bebek sahibi olmak isteyen evli çiftler için umut ışığı olacak olan merkezin açılışına Vali İsmail Ustaoğlu katıldı.

Açılışta, tüp bebek tedavisinin çeşitli sorunların varlığında, bebek sahibi olmayı sağlayan oldukça etkili bir teknoloji olduğuna dikkat çekildi. Merkezin Balıkesir’e kazandırılan en önemli sağlık yatırımlarından biri olduğunu ifade eden Vali Ustaoğlu yaptığı konuşmada, İlimiz sağlık altyapısına güç katacak bir tesisin daha kazandırıldığına vurgu yaptı. Ustaoğlu, “Türkiye’nin sağlık alanındaki yatırımlarının merkezinde, ardı ardına yapımları tamamlanan ve hizmete alınan tam teşekküllü şehir hastaneleri bulunuyor. Şehir hastaneleri büyük bir vizyonun eseridir. Milletimiz, hizmetin en iyisine layıktır. Ülkemizin en nitelikli, en donanımlı, en iyi eğitilmiş hekimlerinin ve sağlık çalışanlarının en iyi fiziki mekânlarda çalışmaları vizyonunun bir eseridir. 'Türkiye Yüzyılı' çerçevesinde birçok alanda olduğu gibi, sağlık alanında da fark yaratacak adımlar atılıyor. O adımlardan biri de bugün burada açılışını yapacağımız Tüp Bebek Merkezi’dir.” şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Serkan Kadir KESKİN  “ ÜYTE merkezimizde; iki kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 2 histoloji ve embriyoloji uzmanı, tıbbi genetik uzmanları, üroloji ve anestezi uzmanı, hemşire, laboratuvar teknisyenlerinin yer aldığı eğitimli bir ekiple hizmet sunulmaktadır. Merkezimiz yeni gelişen teknolojiler doğrultusunda son derece modern bir teçhizat ile yapılmış olup; Yüksek optik büyütme ile daha sağlıklı sperm seçme, embriyo ve gonad dondurma, PGT (preimplantasyon Genetik Tanı) denilen bazı genetik hastalıklar ile ilgili sağlıklı embriyoyu seçme imkânı sağlamaktadır. Tıbbın diğer alanlarında olduğu gibi, tüp bebek tedavilerinde de başarının garanti edilmesi mümkün değildir. Her bir tüp bebek denemesinde çiftin, üreme hücrelerinin (yumurta ve sperm) kaliteleri ile sınırlı bir başarı potansiyeli vardır.

Tüp bebek merkezinin görevi, bu başarı potansiyelini olumsuz etkilemeden mümkün olan en yüksek kalitede embriyo gelişimini elde edecek şekilde klinik ve laboratuvar süreçlerini planlamak ve uygulamaktır. Tüp bebek tedavisi, değişik sebepli sorunların varlığında bebek sahibi olmayı sağlayan oldukça etkili bir teknoloji olup; ilimize kazandırılan en önemli sağlık yatırımlarından birisidir. Balıkesir’de, üniversite ve özel hastaneler de dahil olmak üzere özellikli hizmetler kapsamında tek merkez olarak 804.58 m2 alanda hizmet verecek Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi, Balıkesir ve Çevre İllerde yaşayan bebek sahibi olmak isteyen evli çiftler için umut ışığı olacak” dedi.

Açılışa Vali Ustaoğlu’nun yanı sıra Balıkesir Milletvekilleri İsmail Ok, Belgin Uygur ve Mustafa Canbey, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin ve ilgililer katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından merkezi gezen Vali Ustaoğlu, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Haber: Şefiye YILDIRIM

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER