© Balıkesir Aktüel 2020

BAÜN’de Tarihte Yolculuk

Balıkesir Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde müze ve sergi alanı açıldı

Müze ve sergi alanında, yaklaşık 46 yıllık çalışma hayatı sonunda Balıkesir Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı görevinden emekliliğe ayrılan Güler Beyhan ile daire başkanlığı personelinin hazırlıkları sonucunda ortaya konulan materyaller sergilenmeye başladı.

Müze ve sergide; Balıkesir Üniversitesinin kurulduğu 1992 yılından günümüze, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde kullanılan daktilo, kimlik kartı basım makinesi, bilgisayar, yazıcı gibi teknik materyallerin yanı sıra kayıt dosyası, diploma defteri, sicil defteri gibi evrak örnekleri yer alıyor. Müzede ayrıca 1930’lu yıllarda Necati Öğretmen Okulu ilk öğrencilerinin kayıt evrakları ile Balıkesir Üniversitesinin ilk öğrencilerinin sicil ve diploma defterleri bulunuyor.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Müze ve Sergisinin açılışına Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Prof. Dr. Fatih Satıl ile akademik ve idari personel katıldı. Programda konuşan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ortaya koyulan çalışmaları dolayısıyla Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personeline ve Daire Başkanı Güler Beyhan’a teşekkür ederken, açılan müzenin hayırlı olması dileklerinde bulundu. Rektör Oğurlu, kuruma olan hizmetleri için de teşekkür ettiği Güler Beyhan’ı emekliliği dolayısıyla tebrik etti. Balıkesir Üniversitesi mensubu olarak uzun yıllar kuruma hizmet vermekten duyduğu gururu paylaşan Beyhan, müze açılışına katılımları ve destekleri dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu ile üniversite yönetimine ve çalışma arkadaşlarına da teşekkür etti.

Haber: Nehir MEMİŞ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER