© Balıkesir Aktüel 2020

GÖKÇEYAZI'DA AĞAÇ KATLİAMI

Balıkesir’in körfeze giderken ilk kapısı olarak bilinen Gökçeyazı sakinleri kesilen ağaçlarına üzülüyor. Yol yapım gerekçesi ile köylülerin 40 yıl önce kendi elleriyle diktikleri ağaçlar acımadan söküldü.

Gökçeyazı mahallesi Cumhuriyet Caddesinde bulunan 30’a yakın Çam, Ceviz ve Dut ağaçları iş makineleri ile yerlerinden söküldü. Aynı zamanda Altyapı çalışmaları yapılan Gökçeyazı mahallesinde Kökleri zarar gördüğü iddiası ile Devrilebilecekleri gerekçe gösterilerek ağaçlar yerlerinden söküldü. Mahalle sakinlerinin tepki göstermemesi için erken saatte yapılan ağaç söküm işlemine Gökçeyazi Çerkezler Mahallesinde oturanlar pijamaları ile sokaklara çıkarak tepki gösterdi. Gösterilen tepkiye rağmen ağaçlar acımadan yerlerinden söküldü.

İvrindi Gökçeyazı Kırsal Mahallesinde oturan bir vatandaş “Bunları bizim köylülerimiz 40 yıl önce kendi elleriyle diktiler. Şimdi 40-50 yaşlarında olan insanların her birinin bir ağacı vardı bu caddede yazık oldu. Burada gölgesinde oturduğumuz güzel bir görüntü olan ağaçlarımızı kesmelerine öfkeliyiz. Yol genişleteceğiz diye doğaya zarar vermelerine gerek yoktu. Önce altyapı yapacağız dediler. Sonra ağaçlara zarar verdiler biz onları gözümüz gibi koruduk. Bıraksaydılar kendileri yıkılsaydı. Hiç gereği yokken ağaçlarımızdan olduk. Hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER