© Balıkesir Aktüel 2020

Kapanma Öncesi Balıkesir Körfezde Yoğunluk

​​​​​​​Açıklanan Koronavirüs yasakları sonrasında İstanbul tam anlamıyla Ege Bölgesine akın ediyor. Yasak öncesinde yazlıklarında, otellerinde yada evlerinde olmak isteyenler Balıkesir Körfez yolunda trafik oluşturdu.

Koronavirüs vakalarını azaltmak amacıyla 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'da başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar uygulanacak olan tam kapanma kararının ardından, şehir değiştirmek isteyen tatilciler yollara düştü. Çanakkale’nin Bozcaada ve Küçükkuyu ilçeleri, Balıkesir’in Edremit, Burhaniye, Ayvalık ve Erdek ilçeleri, Muğla’nın Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçeleri ile İzmir Foça, Bergama, Dikili ilçeleri yoğun bir göç dalgasıyla karşı karşıya kaldı.

Her ilçenin yolları merkez giriş ve çıkışlarında oluşan uzun araç kuyruklarının ucu görünmedi. En fazla yoğunluk ise Muğla ilçesinde yaşandı.17 gün sürecek kapanma için adeta kaçar gibi şehirden uzaklaşan tatilciler sezonu da erkene almış oldu. Trafik yoğunluğundan en fazla naibini alan illerin başında ise Çanakkale ve Balıkesir geliyor. Özellikle Balıkesir Edremit yolu tam anlamıyla tam kapasiteyle çalışıyor. Yoğunluğun yasak ile birlikte bitmesi bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER