Facebook Reklamı
İnstagram

120 yıllık Tarihi Cami Küllerinden Doğdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
120 yıllık Tarihi Cami Küllerinden Doğdu
Şehrin tarihi ve kültürel hazinelerine sahip çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül İlçesi Ertuğrul Mahallesi’nin tek camisi olan 120 yıllık Ertuğrul Camisi’nin restorasyonunu tamamladı. Restorasyon çalışmalarıyla küllerinden yeniden doğan caminin resmi açılışı, Eylül ayı sonunda gerçekleştirilecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; şehrin tarihi, kültürel hazinelerine sahip çıkarak bakım, onarım, restorasyonlarını yapıyor ve tarihi dokusunu yaşatmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın göreve gelmesiyle birlikte şehir genelinde artarak devam eden restorasyon projelerinden birisi de Altıeylül İlçesi Ertuğrul Mahallesi’nde bulunan Ertuğrul Köyü Camisi oldu. Yıllardır atıl bir durumda bulunan tescilli cami, Büyükşehir’in çalışmaları sonucunda adeta küllerinden yeniden doğdu. Ertuğrul Mahallesi’nin merkezinde konumlanan tek cami olan Ertuğrul Camisi; avlusu, şu an kullanımda olmayan hizmet binası, lojmanı, sağlık ocağı yapısıyla yaklaşık 870 metrekare alan üzerine kurulu.

CAMİ 120 YAŞINDA

1902 yılında hizmete açıldığı düşünülen 120 yıllık cami, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildi. Köyde bulunan tek cami olduğu için açıldığı günden bu yana aralıksız kullanılan Ertuğrul Camisi’nin; özellikle tavanının çok kötü durumda olması, rutubet ve bakımsızlıktan dolayı göçmek üzere olması, bu koşullarda cemaat için ciddi tehlike arz etmesi dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi, özenli ve titiz bir şekilde tesisatı ve elektrik sistemleri de dâhil olmak üzere tüm işlemlerini tamamladı.

HER DETAY DÜŞÜNÜLDÜ

Tarihi yapısına saygılı ve orijinalliği korunarak yapılan çalışmalarla cami hem cemaatin sağlıklı bir şekilde ibadet edebileceği hale geldi hem de avlusu içerisinde yer alan ve oldukça kötü durumda olduğu için kullanılamayan tescilsiz yapılar yıkılarak yerine, projeye uygun ıslak hacimler ve okuma salonu inşa edildi, arka cephedeki avlunun neredeyse tamamen yıkılmış olan istinat duvarı yeniden yapıldı. Ayrıca caminin meydan cephesinde yer alan 1960 yılında yapılan çeşme de tadilat edilerek camiye uygun bir hale geldi. Yıllarca yağışlı havalarda akan çatıdan dolayı zor koşullarda ibadetlerini gerçekleştirmek zorunda kalan Ertuğrul Mahallesi cemaati bundan sonra tüm ihtiyaçlarına cevap veren, kullanışlı, konforlu ve tarihi değere sahip bir camide ibadetlerini gerçekleştirebilecek. Restorasyon çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi,Eylül ayı sonunda resmi açılış töreni gerçekleştirecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ALTIEYLÜL’DE TUĞÇE KANDEMİR RÜZGÂRIÖnceki Haber

ALTIEYLÜL’DE TUĞÇE KANDEMİR RÜZGÂRI

100. Yıl çocukları dünyaya gözlerini açtıSonraki Haber

100. Yıl çocukları dünyaya gözlerini açt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar