Facebook Reklamı
İnstagram

66 YILDIR ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
66 YILDIR ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR
Sırbistan'ın en yaşlı çalışan aşçısı olan ve Buda Nine" olarak da tanınan Mladenovic, 66 yıldır aralıksız çalışıyor. Mladenovic, işe girdiği günden bu yana yalnızca 4 kez izin kullandı.

Sırbistan'ın çalışan en yaşlı aşçısı olan 86 yaşındaki Budimirka Mladenovic, henüz 20 yaşındayken işe girdiği restoranda 66 yıldır aralıksız şekilde yemek pişiriyor. İşe girdiği günden bu yana yalnızca 4 kez izin kullanan Mladenovic, restorandaki işine adeta ömrünü adadı.Yaşadığı Novi Pazar şehrinde "Buda Nine" olarak da bilinen Mladenovic'in tüm hayatı, yöresel yemeklerin yapıldığı restorandaki işinden ibaret.

AA’da yer alan habere göre, yoksul bir ailenin kızı olarak dünyaya geldiğini anlatan Mladenovic, o yıllarda ‘kızların çalışmasının hoş karşılanmadığını’ söyleyerek, yaşadıkları maddi sıkıntılar nedeniyle annesinin zoruyla işe başladığını kaydetti.

20-yasinda-ise-girdi-yalnizca-4-gun-izin-kullandi-66-yildir-araliksiz-calisiyor-808233-1.

‘İŞİM BENİM HAYATIM OLDU’

Buda Nine, restoranın bağlı olduğu otelde kendisine bir oda tahsis edildiğini ve burada kalmaya başladığını söyledi.

Mladenovic, "İşim benim hayatım oldu. Geceleri 'Yarın ne pişirsem?' diye düşünmeye başladım. Restorana gelen misafirlerin tabaklarını bitmiş gördüğümde çok mutlu oluyorum" ifadelerini kullandı.

Çocukluğunda çamurdan yemekler yaptığını hatırladığını söyleyen Mladenovic, "İnsan doğarken yapacağı iş bellidir. Ben de işimi gerçekten severek yapıyorum" dedi. Mladenovic, 20 yıl önce emekli olmasına rağmen işi bırakmayı hiç düşünmediğini belirterek, restorana gelen misafirlerini yemeklerinden mahrum bırakmak istemediğini söyledi.

20-yasinda-ise-girdi-yalnizca-4-gun-izin-kullandi-66-yildir-araliksiz-calisiyor-808235-1.

'EN DEĞERLİ MİSAFİRİM TİTO OLDU'

Şehre gelen üst düzey konukların da yaptığı yemekleri lezzetli bulduğunu aktaran Mladenovic, yemeklerinden yeme imkanı bulan en değerli misafirinin ise eski Yugoslavya Devlet Başkanı Josip Broz Tito olduğunu belirtti.

Budimirka Mladenovic, yaşı ilerlemesine rağmen sağlığı el verdiği sürece yemek pişirmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TÜRKİYE'DE GÖNÜLLÜ AŞILAMA BAŞLADIÖnceki Haber

TÜRKİYE'DE GÖNÜLLÜ AŞILAMA BAŞLADI

BÜYÜKŞEHİR TARİHİ DEĞERLERİ YENİLİYORSonraki Haber

BÜYÜKŞEHİR TARİHİ DEĞERLERİ YENİLİYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar