Facebook Reklamı
İnstagram

AHMET AKIN ŞÖFÖR ESNAFININ YANINDA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AHMET AKIN ŞÖFÖR ESNAFININ YANINDA
Balıkesir Milletvekili aynı Zamanda CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Ahmet Akın, nakliyecilerin ve şoför esnafının sorunlarına dikkat çekmek için İstanbul'dan TIR'la İzmir'e hareket etti. Akaryakıt zamları sonrası maliyetlerin çok arttığını belirten Akın birçok şoför’ün ve firmanın kontak kapattığını aktardı.

Yolculuk öncesi Dinlenme Tesislerinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ahmet Akın, “En büyük sıkıntıyı çekenlerden biri de TIR ve kamyon şoförü esnafımız. Masraf çok gelir yok. Bu kardeşlerimizin derdini duyan yok. Duymak istemeyen, görmek istemeyen bir iktidar var. Saray iktidarı. Onların yanlış politikaları yüzünden esnafımız zarar ediyor. Kontak kapatma durumuna geldi. Onlarca kez söyledik. Bu politikalarla esnaf kontak kapatır dedi. Enerji sorunu yaşanır dedik. Ekonomi böyle yürümez dedik. Şimdi vatandaşlarımız bu sıkıntıları yaşıyor” ifadelerini kullandı.

 

Akın, dolardaki gerilemenin fiyatlara yansıtılmadığını belirterek, “Yükselirken zammı yapanlar düşerken görmezden geldi. Vatandaşın aklıyla alay geder gibi bu fiyatları indirmeyip onun yerine ayrı bir vergi ile bunları yüklediler. Biz şoför esnafımızın sorunlarını biliyoruz ve yaşıyoruz. Onların sesi olmak için yollara düştük. 580 kilometre yol gideceğiz. Dönüştü Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na bir rapor hazırlayacağız. Ücretli otoyolları, köprüleri kullanacağız. Güzergahtaki gişelerden geçeceğiz. İstanbul-İzmir seferi yapan bir nakliyecinin ödediği köprü ve otoyol ücreti Aralık ayında bin 980 lira iken 2 bin 400 liraya çıktı. Bunun altından kalkmak mümkün mü?” ifadelerini kullandı.

Sektörün maliyetlerinin ciddi oranda arttığına değinen Akın, “Şoför esnafı ne yapsın. Mucize mi yaratacaklar. Nakliye maliyetleri otomatik olarak vatandaşın cebine, raflara yansıyor. Türkiye'deki hayat pahalılığı çok daha fazla artıyor. Bu nasıl iş bilmezliktir, nasıl programsızlıktır… İstanbul-İzmir seyahati yapan bir TIR'ın mazot, otoyol, köprü maliyeti ortalama3 bin 800 liradan 5 bin 300 liraya çıktı. Bunda daha diğer masraflar yok. Şoförün çığlığını duyuracağız. Bu kafayla bu zamlar bitmez” dedi.

Kaynak:SÖZCÜ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altıeylül'de Çocuklara Yarıyıl HediyesiÖnceki Haber

Altıeylül'de Çocuklara Yarıyıl Hediyesi

Yarıyıl tatili uzayacak mı? Milli Eğitim Bakanı yanıtladıSonraki Haber

Yarıyıl tatili uzayacak mı? Milli Eğitim...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar