Facebook Reklamı
İnstagram

ALTIEYLÜL’DE BİNLERCE ÇOCUK YÜZME ÖĞRENECEK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ALTIEYLÜL’DE BİNLERCE ÇOCUK YÜZME ÖĞRENECEK
Altıeylül Belediyesi yüzme bilmeyen Çocuklar için güzel bir projeye imza attı. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte portatif yüzme havuzu “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” sloganıyla faaliyete geçti. Bu kapsamda Yaz aylarında Denize yada havuza gidemeyen çocuklar hem eğlenecek hem de yüzme öğrenecek. Portatif havuzda eğitmenler yaklaşık 10 bin çocuğa yüzme eğitimi vermeyi amaçlıyor.

Gençlere ve gençliğe yatırım konusunda oldukça değerli çalışmaları olan Altıeylül Belediyesi, 15 Haziranda başlayan ve geçen sene de İsmail Akçay Parkı’na kurulan portatif havuz ile çocukları ve gençleri buluşturdu.

PORTATİF HAVUZLARDA HİJYEN ÖN PLANDA

Altıeylül Belediyesi ve Gençlik spor Müdürlüğünün organizasyonunda bir araya gelen çocuklar uygulamadan hayli memnun oldular. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ise denize ve havuza gidemeyen çocuklar için Portatif havuzların önemine vurgu yaptı. Yapılan proje ile ücretsiz bir biçimde uzman eğitmenler gözetiminde çocuklar hem yüzme öğrenecek hem de güzel vakit geçirecekler. Her anlamda Çocukların gelişime olumlu destek olan yüzme sporuyla çocukların buluşması Balıkesirlileri mutlu etti.

GENÇLİK SPOR BAKANLIĞI ÖNCÜ OLDU

Balıkesir Gençlik Spor müdürlüğü ise her platformda kendileriyle birlikte hareket eden, birçok projeye imza atan Altıeylül Belediye Başkan Avcı’ya teşekkürlerini sundu.Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman ARICIOĞLU yaptığı açıklamasında “Bakanımızın özel talimatları “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi faliyete koyuldu. Bu kapsamda ülkemiz genelinde yaklaşık 1 milyonun üzerinde insanımız,  çocuklarımız buralardan faydalandı yüzme öğrendiler. Bu yatırım ülkemizde bu sene portatif yüzme havuzlarının sayısı arttı. Bir tanesini Altıeylül'de bir tanesini de Karesi İlçemizde olmak üzere 2 tane portatif yüzme havuzunu kurduk. İnşallah hedefimiz bu sene hem bu portatif hem de açık-kapalı diğer havuzlarımızla beraber 8 Binin üzerinde çocuğumuza, gencimize yüzmeyi öğretmek istiyoruz.” şeklinde konuştu

BAŞKAN AVCI “ALTIEYLÜL’DE SOSYAL BELEDİYCİLİK HER ALANDA”

Altıeylül Belediyesi’nin Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa vatandaşların hizmetine sunduğu portatif havuza ilgisi yoğun oldu. Altıeylül’de oturan Gençlerin böyle imkânlara ulaşmasına vesile olan ve yaptığı sosyal belediyecilik anlayışı ile ön plana çıkan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ise “ Merkez-kırsal demeden vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Amacımız Daha mutlu daha müreffeh bir Altıeylül’de yaşamaları için var güçleriyle çalışmaktır.”dedi

BAŞKAN AVCI “ALTIEYLÜL SPOR VE KÜLTÜR KENTİ OLACAK”

Başkan HASAN Avcı “Sultan Alparslan Kültür Evi ve Parkı’nın içerisindeyiz. burasını Gençlik ve Spor Bakanımızın katılımları ile açmıştık. Sayın Bakanımız geldiğinde bu projeyi de çok beğenmişti. İlçemize,şehrimize güzel eserler kazandırmak bizi gerçekten çok mutlu ediyor.  Tabii ilçemiz için, şehrimiz için yaptığımız çalışmaları da devletimizin kurumları ile beraber yapıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber ortaklaşa çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik ne kadar proje yapıyorsak, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz ile de beraber farklı projeler gerçekleştiriyoruz. Bunlardan birisi de Hasan Can Kültür Merkezi içerisindeki Genç Ofis, inşallah gençlerimizi de orada dolu dolu değerlendirmiş olacağız. Burada da gençlerimiz bu yüzme havuzundan istifade etsin istedik. Geçen sene İsmail Akçay Parkımızda yapmıştık, bu sene de müdürümüze burayı teklif ettik. Sağ olsun müdürümüzde uygun gördü. Böylelikle güzel bir tesisi vatandaşlarımıza kazandırmış olduk. Bu mahalledeki vatandaşlarımızın havuz konusunda ciddi bir ihtiyacı vardı.İnşallah üzerimize düşen katkıları sağlayarak vatandaşlarımızı mutlu etmek için gayret sarf etmeye devam edeceğiz.” dedi.

ÖZEL HABER: SÜLEYMAN NAMLI

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA SİVİL DENETİMÖnceki Haber

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA SİVİL DENETİM

BANDIRMA YOLLARINA YENİ ASFALTSonraki Haber

BANDIRMA YOLLARINA YENİ ASFALT

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar