Facebook Reklamı
İnstagram

Ayvalık Belediye Tiyatrosu’na 2 Ödül 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ayvalık Belediye Tiyatrosu’na 2 Ödül 
Direkler arası Seyircilerinin oluşturduğu “Halk Jürisi” üyeleri tarafından  2022-2023 tiyatro sezonunda  “Performans, Tasarım ve Yapımlar” kategorilerinde başarılı; tiyatro, yönetmen, oyun ve oyuncuları seçildi. 

‘Ayvalık Belediyesi Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erkan Cılak, “Seni Alırsa Fırtana” oyunuyla en iyi yönetmen, oyun yazarı Hayrettin Filiz de, “Sabah Olmadan” isimli eseriyle en iyi tiyatro oyunu ödülüne layık görüldü. Ödüller 10 Haziran Cumartesi günü, Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde verilecek.



’72 kez seyirciyle buluştuk’’
Ayvalık Belediyesi Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erkan Cılak, ilk oyunu 6 Mayıs 2022’de oynadıklarını söyledi. Neyzen Ya Yaşıyorsa oyunuyla üç ödül kazandıklarını hatırlatan Cılak, “En iyi erkek, en iyi kadın ve bir de sanata katkı veren Belediye Başkanımız Mesut Ergin adına jüri özel ödüllerini aldık. 2023 yılında ise bir yıl içinde; biri ortak yapım olmak üzere dört yetişkin, iki çocuk oyunu sahneledik. 9 Mayıs günü oynadığımız son oyunla 72 kez seyirciyle buluştuk” dedi.

‘’ İki önemli ödül almak bizi onurlandırdı’’
Yaz sezonu ve yaşanan depremin ardından oyunları bir süre ertelediklerini ve yılın yedi ayında aktif olarak seyirci karşısına çıktıklarını belirten Cılak,  “İki oyunumuzun birine en iyi oyun yazarı, birine de en iyi yönetmen ödülü geldi. Bu oyunlardan biri Hayrettin Filiz’in yıllarca önce yazdığı ama ilk kez bizim sahnelediğimiz Sabah Olmadan oyunu, en iyi oyununa yazarı ödülü verildi. Hayrettin hoca ekip kurulduğundan beri bizle birlikte ve ekibin bir parçası, ayrıca belediye tiyatrosunun üst kurulunda da yer alıyor. Mübadeleyi anlattığımız, Seni Alirsa Fırtına oyunu ise benim yazıp yönettiğim oyun. Ona da en iyi yönetmen ödülü geldi. Aynı ekibe iki oyunuyla yazarlık yönetmenlik gibi önemi büyük ödül gelmesi şaşırtıcı ve kolay olmaz. Ama bizi sevindirdi.  Ayrıca her yıl en etkin tiyatroların sahnelerinde yapılır ödül törenleri. Bizi daha da onurlandıran bu kısmı oldu. 23.Direklerarası Anadolu Ödülleri 10 Haziran 2023’ te Nejat Uygur Sahnesi’nde sahiplerini bulacak. 32 kişilik ekibimiz adına çok mutluyuz.” dedi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in sanata ve sanatçıya verdiği değeri hatırlatan Cılak, onun sayesinde Ayvalık’ta 99 yıl sonra tiyatronun kurulduğunu ve adının Türkiye’de hızlı bir şekilde duyulmaya başladığını da sözlerine ekledi.


Haber Merkezi-Sıla SOLAKLAR

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir'de 40 şahıs yakalandıÖnceki Haber

Balıkesir'de 40 şahıs yakalandı

Balıkesir'de tarihi eser ve uyuşturucu operasyonuSonraki Haber

Balıkesir'de tarihi eser ve uyuşturucu o...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar