Facebook Reklamı
İnstagram

Ayvalık Belediye Tiyatrosuna Bir Ödül Daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ayvalık Belediye Tiyatrosuna Bir Ödül Daha
Ayvalık Belediye Tiyatrosu, Yeni Tiyatro Dergisinin 10. Uluslarararası Emek ve Başarı Ödülleri kapsamında 4 ayrı dalda ödül aldı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in öncülüğünde kurulan belediye tiyatrosu, örnek olmaya devam ediyor.

En iyi Tiyatro Ekibi ödülüne layık görülen “Sabah Olmadan” adlı oyunun ekibi, ödülünü almaya tüm ekiple çıkarken, ekip adına konuşan Genel Sanat Yönetmeni Erkan Cılak; “3 buçuk ay kapalı salona seyirci sokmanın mümkün olmadığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Bir de maalesef deprem acısını yaşadı ülkemiz ve 6 ay sahnemiz kapalıydı. Ama kalan 6 ayda, 70 bin kişilik kentte 78 kez perde diyen bu ekip, rekorlara imza atıyor, huzurlarınızda hepsini canı yürekten kutluyorum” dedi.


Türk  kadınına tüm haklarını veren Atam’a teşekkür ediyorum.
En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü alan Serap Ceylan ise konuşmasında ekibine, yönetmen ve rol arkadaşlarına teşekkür ettikten sonra “Bir teşekkürüm de, çok özlediğim birine, 100 yıl önce bize buralarda kendimizi var etmeyi sağlayan, Türk  kadınına tüm haklarını veren Atam’a. Onu bugünlerde çok anıyoruz. 100 yıl önce bize verdiği hakları kimse alamadı, bir yüz yıl daha elimizden alamazlar” dediğinde bütün salon ayakta alkışladı.



Tiyatro Araştırmaları Emek Ödülü alan Hayrettin Filiz, araştırma çalışmalarının bir kısmını Ayvalık’ta yaptığını belirterek, İzmir’de kapatılmış tiyatrosunun ardından Ayvalık Belediye Tiyatrosu ile tekrar sahneyle yakın ilişkide olmanın mutluluğunu dile getirdi ve “Aldığım ödül Ayvalık’ta pırıl pırıl başlayan tiyatro hareketindeki gençlerimize armağan olsun” dedi.



En İyi Yazar Ödülünü almak için bir kez daha sahneye çıkan Erkan Cılak; “1 yılda dokuzuncu ödülümüzü aldık, bu kadar yol alacağımızı düşünmüyordum… Ama gece gündüz çalışıyoruz, yaz geldi diye durmuyoruz. Önümüzdeki sezon oyunlarının provalarına iki hafta önce başladık bile. Repertuar tiyatrosu olmak istiyoruz. Önümüzdeki sene 6 oyun, 2 çocuk oyunu ile devam etmek gibi bir planımız var. Tabii burada en önemli faktör seyirci, seyirci olmadan yapamayız, seyircimiz var, salonumuz hep doluyor, bu anlamda şanslıyız. Küçükkuyu, Akçay, Edremit, Dikili gibi yerlerden de her oyuna seyircimiz geliyor, bu da bize umut veriyor. En büyük teşekkür bizi takip eden seyircilerimize… Ve asıl teşekkür Belediye Tiyatrosu’nu kurma fikrini önerdiğimde, sorgulamadan “hemen kuralım” diyen Sayın Belediye Başkanımız Mesut Ergin’e. Kentimize 99 yıl sonra yaptığı bu sanatsal yatırımın uzun yıllar devam etmesini dilerim… Eğer Mesut Ergin Belediye Tiyatrosu’nun kurulmasına öncülük etmeseydi, Ayvalık Cumhuriyet’in 100. yılında da eksik kalacaktı. Ekibimizden iki kişiye de ödül verilecek 23.Direklerarası Seyirci Ödülleri, 10 Haziran 2023 günü Ayvalık Nejat Uygur Sahnesi’nde sahiplerini bulacak. Tiyatrocular ile salonumuzda buluşacak olmanın heyecanı içerisindeyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Nehir MEMİŞ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edremit’te Yangın ÇıktıÖnceki Haber

Edremit’te Yangın Çıktı

Balıkesir'de Asayiş OperasyonuSonraki Haber

Balıkesir'de Asayiş Operasyonu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar