Facebook Reklamı
İnstagram

Ayvalık Gıda OSB Planları Tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ayvalık Gıda OSB Planları Tamamlandı
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Altınova’da yaşama geçirilecek olan Gıda İşletmeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin parselasyon ve imar uygulama planlarının tamamlandığını duyurdu. Ayvalık Gıda OSB bünyesinde Çevreye duyarlı olmak kaydıyla süt ürünleri, et mamulleri, zeytin işleme, meyve suyu üretimi, bakliyat kurutma ve paketleme, bisküvi üretimi gibi farklı sektörler yatırım yapabilecek.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Altınova’da yaşama geçirilecek olan Gıda İşletmeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin parselasyon ve imar uygulama planlarının tamamlandığını duyurdu.

Altınova Organize Sanayi Bölgesi’nin İzmir, Balıkesir ve Manisa üçgeninde merkezi bir alanda yer aldığını belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Gıda ve Gıda İşletmeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi doğaya saygılı, yeşile duyarlı, çevre dostu bir proje. Burada süt ürünleri, et mamulleri, zeytin işleme, meyve suyu üretimi, bakliyat kurutma ve paketleme, bisküvi üretimi gibi farklı sektörler yatırım yapabilecek. Bölgemize gelip, yatırıp yapmak isteyenler bizim projemizi görmeden yatırım yapmasınlar. Planlanmasıyla, altyapısıyla her türlü yatırım olanaklarının sunulacağı Altınova Organize Sanayi Bölgesi ayrıca bölgede yaşayanlara da istihdam olanakları yaratacak” dedi.

Başkan Ergin, Çandarlı ve İzmir limanlarına yakınlığı; kara, deniz, hava, demiryolları ile çoklu ulaşım olanaklarına sahip olan gıda sanayi bölgesinin yakın gelecekte cazibe merkezi olacağını ifade etti. Bir yanda Adnan Menderes Havaalanı, diğer yanda Balıkesir Edremit Koca Seyit Havaalanı ile ulaşımın ve taşıma koşullarının kolaylığıyla yatırımcıya büyük bir fırsat sunulacağını vurgulayan Başkan Ergin, gıda sanayinin bölgede çok önemli bir değer haline geleceğini söyledi.

Dünyanın sayılı limanları arasında yer alması beklenen Çandarlı Limanı’na yakınlığının büyük bir avantaj olduğunu dile getiren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, özellikle gıda sektörüne yönelik planlanan bölgenin kısa sürede büyük bir ilgi göreceğini söyledi. Altınova Organize Sanayi Bölgesi’nin kısa sürede büyüyerek cazibe merkezi haline geleceği konusunda iddialı olduklarını vurgulayan Başkan Ergin, “Planların onaylanmasıyla birlikte, sadece bölgedeki yatırımcılar için değil, Türkiye’deki tüm yatırımcılar için önemli bir fırsat doğacak. İZBAN’ın yakın gelecekte Bergama’ya kadar uzanması kolay ulaşım sağlayacak” diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) arazi tapu devir teslim işleminin geçtiğimiz yıl gerçekleştirildiğini, geçtiğimiz günlerde de parselasyon ve imar uygulama planlarının tamamlandığını vurgulayan Başkan Ergin şöyle konuştu: “Altınova Mahallesi Topçular mevkiinde 478 bin 788 metrekarelik alanda yapılacak olan OSB, sosyal donatılar haricinde 234 bin 402 metrekarelik alanda kurulacak. Gıda İhtisas OSB'de şu ana kadar başvuruda bulunup yatırım yapmaya hazır çok sayıda firmamız var. Tamamladığında tarım ve turizm sektörümüz farklı bir ivme kazanacak."

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yatırım yapacak olanlara on iki yıla kadar varan çok sayıda muafiyet ve indirimlerin de sağlandığını hatırlattı. Ergin, “KDV istisnası, Kurumlar Vergisi, Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi, Gümrük Vergisi Muafiyeti, İnşaat Ruhsat Harcı, Çevre Temizlik Vergisi, Emlak Vergisi, Sigorta Primi İşveren Hissesi desteğinin yanı sıra; kredi alımlarında faiz desteği de veriliyor. Yatırımcılar üç ile on iki yıl süreyle yaptığı yatırımın karşılığını alana kadar nefes alacak uygulamalardan da yararlanacak” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aziz Yıldırım, Ali Koç'u resmen BombaladıÖnceki Haber

Aziz Yıldırım, Ali Koç'u resmen Bombalad...

BURHANİYE ÖREN MESİRE ALANI AÇILDISonraki Haber

BURHANİYE ÖREN MESİRE ALANI AÇILDI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar