Facebook Reklamı
İnstagram

AYVALIK’TA AÇIK SU YÜZME ŞAMPİYONASI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AYVALIK’TA AÇIK SU YÜZME ŞAMPİYONASI
Film festivali, kitap günleri, başka sinema, jazz festivali ve heykel sempozyumu gibi çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan; wındsurf ve yelken sporlarına da destek veren Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla “Balıkesir - Ayvalık Açık Su Yüzme Şampiyonası” düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir ve Ayvalık Belediyesi ile Türkiye Yüzme Federasyonu’nun ortaklığında gerçekleştirilen şampiyonada 512 sporcu birincilik için kulaç attı.

Pandemi kısıtlamalarının ardından kültür ve sanat etkinliklerine ağırlık vererek; film festivali, kitap günleri, başka sinema, jazz festivali ve heykel sempozyumu gibi çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan; wındsurf ve yelken sporlarına da destek veren Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla “Balıkesir - Ayvalık Açık Su Yüzme Şampiyonası” düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir ve Ayvalık Belediyesi ile Türkiye Yüzme Federasyonu’nun ortaklığında gerçekleştirilen şampiyonada 512 sporcu birincilik için kulaç attı.  Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, şampiyonayı gelecek yıl Ayvalık'ın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü olan 15 Eylül'de düzenleyeceklerini duyurdu.

GELECEK YIL KURTULUŞ ŞENLİĞİ  İÇİN KULAÇ ATACAKLAR

Sarımsaklı plajlarında yapılan şampiyonaya; Balıkesir Vali Yardımcısı Gülihsan Yiğit, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz adına Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Yahya Akduman, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Gençlik ve Spor Müdürü Lokman Arıcıoğlu ile yarışmacıların eşleri, çocukları ve yakınları katıldı. Şampiyonada, 2 bin 500 ve beş bin metrelik etaplarda 14-15, 16-17, 18-19, 20-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54 ve 55-59 yaş gruplarında kadın ve erkek sporcular yarıştı. Zorlu geçen yarışların ardından dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, birincisi düzenlenen ve geleneksel hale getirmeyi planladıkları “Açık Su Yüzme Şampiyonası” organizasyonuna ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Şampiyonayı daha geniş bir zaman dilimine yayarak spor şenlikleri haline dönüştürmeyi hedeflediklerini ifade eden Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Şu an halka açık olan bu şampiyonayı önümüzdeki yıllarda kulüpler bazında ulusal ve uluslararası yarışmalar şeklinde düzenlemeyi planlıyoruz. Organizasyonda emeği geçen tüm kurumlara, belediye mesai arkadaşlarımıza ve desteklerinden dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir’den öğrencilere kolaylık Önceki Haber

Büyükşehir’den öğrencilere kolaylık 

ALTIEYLÜL'DE UÇURTMA ŞENLİĞİ ÇOK BEĞENİLDİSonraki Haber

ALTIEYLÜL'DE UÇURTMA ŞENLİĞİ ÇOK BEĞENİL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar