Facebook Reklamı
İnstagram

AYVALIK'TA FIRTINA TEKNELERİ BATIRDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AYVALIK'TA FIRTINA TEKNELERİ BATIRDI
Balıkesir Ayvalık'ta sabah saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak ve fırtına nedeniyle batan tekne sayısı 20'den 30'a yükseldi. Dev dalgalar nedeniyle sallanan teknedeki bir kişi denize düştü. Son anda kurtulan kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. İzmir Dikili'de de etkili olan fırtınada tekneler zarar gördü, ağaçlar devrildi.

Sabah erken saatlerde başlayan, hızı zaman zaman 80 kilometreye kadar çıkan yağmurla karışık fırtına Ayvalık’ta büyük hasara neden oldu. Çok sayıda irili ufaklı tekne ya parçalandı ya da battı. Ayvalık Belediyesi kentte yaşanan her türlü olumsuzluğa yetişmek için hızır ekip oluşturdu. Whatsapp hattı üzerinden yardım çağrısı alan ekipler, her yardım çağrısına ulaşmaya çalışıyor. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin sabah saatlerinden itibaren ekiplerin başında zarar gören vatandaşların yaralarını sarmaya çalışıyor. Ayvalık Belediyesi Temizlik, Park ve bahçe, Fen İşleri ile zabıta müdürlüklerine bağlı ekipler aralıksız çalışarak çağrılara ulaşmaya çalışıyor. Öte yandan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de kurtarma çalışmalarına katıldı.

HIZI SAATTE 80 KİLOMETREYE ULAŞTI
Ayvalık ilçesinde saat 07.00 sıralarında sağanak yağış ile birlikte hızı saatte 80 kilometreye ulaşan fırtına etkili oldu.Sağanak ve fırtına sahildeki balıkçı, gezi ve dalış teknelerine de zarar verdi.Ayvalık ve Altınova sahillerinde batan tekne sayısı 20'den 30'a yükseldi.Sahil bandında kaldırım taşları fırtına nedeniyle söküldü. Altınova'da bir evin çatısı fırtına nedeniyle uçtu.Gönül Yolu Köprüsü yakınlarında bulunan bir zeytin ağacı ve birkaç sokak lambası direğinin de devrildiği bildirildi.Belediye ekipleri, temizlik çalışması yaparken, ilçede hasar tespiti çalışmalarının da sürdüğü bildirildi.Batmak üzere olan bir tekneden denize düşen kişi kameralara yansıdı. Son anda kurtulan kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Ayvalık'ta etkili olan sağanak ve şiddetli fırtınanın ardından Balıkesir Valiliği koordinesinde hasar tespit çalışması başlatıldı.''Ayvalık ilçemizde 21 Mayıs 2021 Cuma günü saat 06.00 sıralarında başlayan fırtına nedeniyle, ilçe merkezi, Cunda Adası, Sarımsaklı ve Altınova mahallelerinde hasar meydana gelmiştir. Kıyıda bulunan bazı balıkçı tekneleri ve tur tekneleri batmış, bazı tekneler parçalanmış, bazı binaların çatılarında ve pencerelerinde hasar oluşmuştur. Ayrıca ağaçlarda devrilme ve dallarında kırılma meydana gelmiştir. Saatteki hızı 65 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle oluşan maddi hasar dışında herhangi bir yaralanma ve can kaybı bulunmamaktadır. Fırtınanın bugün öğle saatlerinde sona ermesi beklenmektedir. Valiliğimiz tarafından; AFAD İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman il Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerimizce ilçede hasar tespit çalışması başlatılmıştır.''

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesi Türkiye'de uygulanmayacakÖnceki Haber

WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesi Türkiye'...

Mafya Yapılanmalarına Sahil OperasyonuSonraki Haber

Mafya Yapılanmalarına Sahil Operasyonu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar