Facebook Reklamı
İnstagram

Bal üreticisine Büyükşehirden Tam Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bal üreticisine Büyükşehirden Tam Destek
BBB’den üreticiye 3000 kovan desteği verdi. Büyükşehir Belediyesi, bal üreticilerine kovan desteği vermeyi sürdürüyor. 3000 kovanın üreticilere teslim edildiği törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kırsalda refahı büyütecek adımları attıklarını söyleyerek “Yaşadığımız bu coğrafyanın bizlere sunduğu nimetlerin değerini biliyoruz.” dedi.

BBB’den üreticiye 3000 kovan desteği verdi. Büyükşehir Belediyesi, bal üreticilerine kovan desteği vermeyi sürdürüyor. 3000 kovanın üreticilere teslim edildiği Balıkesir’de tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik proje ve yatırımları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, ayrıca üreticilerin alternatif gelir elde etmelerini sağlamak amacıyla da çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 2020 yılından bu yana arı üreticilerine 5 milyondan fazla destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Karesi İlçesi, Kabakdere Mahallesi’nde bulunan Ana Arı ve Arı Ürünleri Üretim Tesisleri’nde, 3000 kovanı Karesi, Altıeylül, Balya ve Sındırgılı üreticilere teslim etti. Kırsalda refahı büyütmek için üreten ve bu bereketli toprakların kıymetini bilen üreticilerle omuz omuza çalıştıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz  “Yaşadığımız bu coğrafyanın bizlere sunduğu nimetlerin değerini biliyoruz.” dedi.

ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal ve hayvancılık alanında verdiği desteklerden bahseden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Biz Balıkesir olarak bir aileyiz. Büyükşehir burada büyük bir şemsiye ve bu şemsiyenin altında birçok yapımız var. Bizim gayemiz üreticilerimizin maliyetlerini azaltmak. Bunun için tohumdan fide dağıtımına, malzeme desteklerinden küçükbaş desteğine kadar her alanda üreticilerimizin yanında oluyoruz.” dedi.

‘BAŞARILI SONUÇLAR ALIYORUZ’

Zeytin üreticilerinin maliyetlerini azaltmak için Büyükşehir olarak malzeme desteği vermeye başlayacaklarını belirten Başkan Yücel Yılmaz “Ben hem hükümetimize hem de kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçek uyum, amacımızın aynı olmasından geliyor. Amacımız tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerimizin gelirlerini artırmak, onlara ‘Allah bereket versin’ dedirtebilmek. Büyükşehir olarak 20 ilçemizde farklı işler yapıyoruz, gözle görülür sonuçlar almaya da başladık.” açıklamasında bulundu.

‘MALİYETLERİNİZİ AZALTACAK, BEREKETİNİZİ ARTIRACAĞIZ’

Balıkesir’i Türkiye’nin en nitelikli, tağşişsizi kaliteli balını üreten şehir haline getirmek için gayret ettiklerini belirten Başkan Yılmaz “Bu süreci hep beraber yürüteceğiz. Amacımız maliyetlerinizi azaltmak, bereketinizi artırmak. Balıkesir balın en iyisini üretir dedirtecek bir altyapıyı hazırlayacağız. Bu doğrultuda Avlu Yaşam Merkezi’nde Bal Evi açıyoruz, Kaz Dağları’nın eteklerine Bal Ormanı yapıyoruz.” dedi.

‘BU COĞRAFYANIN DEĞERİNİ BİLİYORUZ’

Kırsalda refahı büyütmek için üreten ve bu bereketli toprakların kıymetini bilen üreticilerle omuz omuza çalıştıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz  “Yaşadığımız bu coğrafyanın bizlere sunduğu nimetlerin değerini biliyor, bu doğrultuda çalışmalarımıza yön veriyoruz. Üreticimizin üretmeye devam etmesini ve alın terinin karşılığını alabilmesini sağlamak bizim için çok önemli.” dedi.

Törene; Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, siyasi partilerin temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karesi Kırsal Mahallelere Değer KatıyorÖnceki Haber

Karesi Kırsal Mahallelere Değer Katıyor

Süt Üreticisi Acil Destek bekliyorSonraki Haber

Süt Üreticisi Acil Destek bekliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar