Facebook Reklamı
İnstagram

BALIKESİR BOŞANMA SAYISI REKORA GİDİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BALIKESİR BOŞANMA SAYISI REKORA GİDİYOR
Kaba Boşanma hızında Balıkesir Zirveye oynuyor. Son yıllarda Balıkesir’deki boşanma sayısında rekor artış yaşandı

Türkiye genelinde olduğu gibi Balıkesir’de de son yıllarda evliliklere oranla Boşanmalar hızla artıyor. TUİK verilerine göre son üç yılda Balıkesir’de boşanma oranları yüzde 2,42 oranında arttı. Boşanma sırasında İzmir başı çekerken ardından Antalya, Muğla, Aydın ve Denizli geliyor. Balıkesir’de Ege bölgesinde listeye giren 6. il olarak dikkati çekiyor. Boşanma sayıları Batıdan Doğuya doğru azalırken Mersin, Karaman ve Uşak’ta yüksek boşanma hızları ile listede yer alıyor. Listenin son sırasında ise Hakkari, Siirt, Muş, ve Şırnak yer alıyor.

BOŞANMA DA KADIN FAKTÖRÜ

Uzmanlara göre batıda boşanmaların artmasının bir diğer sebebi de Kadın’ın kendini daha güvende hissetmesi, ekonomik özgürlüğünü eline alması olarak gösteriliyor. Doğu illerinde kadının pek söz sahibi olmadığı için boşanma da hem eş hemde kadının kendi ailesi tarafından kötü gözle bakıldığı için gerçekleşmiyor. Doğu’dan batıya göçlerde bir sonraki kuşakta evlilik sayıları düşerken, Boşanma sayıları da artışa geçiyor. Doğu'da evlilik yaşıda Batıya göre bir hayli düşük. Batıda Hem kadında hemde Erkek'te evlenme yaşları artarken Doğu illerinde Evlenme yaşlarıda düşüyor

2018’DE BOŞANMA DAHA DÜŞÜKTÜ

TÜİK 2019 verilerine göre ise, kaba boşanma hızının en yüksek olduğu il İzmir iken, en düşük olduğu il Hakkari'dir. Bu listede Balıkesir ilk 6’da kendine yer buluyor. Boşanan çiftlerin sayısı 2018 yılında 143 bin 573 iken 2019 yılında %8,0 artarak 155 bin 47 oldu. Bin nüfus başına düşen boşanma sayısını ifade eden kaba boşanma hızı binde 1,88 olarak gerçekleşti. 

BALIKESİR’DE ORTALAMANIN ÜZERİNDE BOŞANMA

Boşanmalar son 10 yılda hızlı bir yükseliş trendine girmişti. Bu yılda sonuç değişmezken Boşanma sayılarında ciddi artışlar kaydedildi. TUİK evlenme ve Boşanma istatistiklerine göre 2017 yılında binde 1,92 düzeyinde gerçekleşen boşanma oranları 2018 yılında yaklaşık yarım puan artışla 2,19 seviyesine yükseldi. 2019 yılında ise Boşanma hızı son yılların en yüksek seviyesine yani yüzde 2,42 oranına yükseldi. Türkiye geneli boşanma istatistiklerinde 1,88 seviyesinde olan bu oran Balıkesir’de neredeyse tam iki katı düzeyinde yani 2,42 olarak gerçekleşti.

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DURSUNBEY’DE KAR YAĞIŞI BAŞLADIÖnceki Haber

DURSUNBEY’DE KAR YAĞIŞI BAŞLADI

AŞI OLACAKLARIN LİSTESİ BELİRLENDİSonraki Haber

AŞI OLACAKLARIN LİSTESİ BELİRLENDİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar