Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir Kurtuluşuna Özel Senfonik Konser

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir Kurtuluşuna Özel Senfonik Konser

Kuvayı Milliye şehri Balıkesir’in kurtuluşunun 100. yılı muhteşem bir konserle kutlandı. Balıkesir Valiliği himayesinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Avlu Kongre Merkezi’nde düzenlenen konserde; Türk Pop Müziğinin güçlü sesi Müjde Kızılkan’a, 45 kişilik senfonik orkestra eşlik etti. Balıkesir Bakım, Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı ile Balıkesir Kültür Orkestrası’ndan oluşan senfonik orkestra; Bando Albay Tarık Tal şefliğinde, Bando Yarbay Murat Keskin’in düzenlediği sevilen pop müzik eserlerini icra etti.

ŞARKILAR HEP BİR AĞIZDAN SESLENDİRİLDİ

Balıkesir Kültür Orkestrası yaylı çalgılar grubunun da yer aldığı konserde; “Get Lucky”, “Chandeliere”, “Devil”, “Uptown Funk”, “Rolling in the Deep” gibi bilinen yabancı pop şarkıların yanı sıra “Sakın Gelme”, “Sana İhtiyacım Var”, “Yaz Dostum”, “Tavla” gibi sevilen Türkçe şarkılar dinleyicilerinde eşlik etmesiyle hep bir ağızdan seslendirildi. Balıkesir’in kurtuluşunun 100. yılı kutlamaları kapsamında senfonik orkestra; 15 Eylül Perşembe günü Ayvalık Amfi Tiyatro’da ve 16 Eylül Cuma günü Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda müzikseverlerle buluşacak.

CİHAT AŞKIN VE SÜMER EZGÜ AYNI SAHNEDE

Kurtuluşun 100. yılını birçok etkinlikle kutlamayı sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül Cuma günü saat 20.00’de Avlu Kongre Merkezi’nde dünyaca ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın ve Türk Halk Müziği’nin usta yorumcusu Sümer Ezgü’yü aynı sahnede buluşturacak. Kahramanlık türkülerinin seslendirileceği konserde Balıkesirliler, unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşayacaklar. Balıkesir’in kurtuluşunun 100. yılına özel olarak hazırlanan konserde, halk müziği çalgılarıyla yaylı orkestra için düzenlenmiş çok sayıda türkü ilk kez seslendirilecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir Geri dönüşen Çöpten Elektrik üretiyorÖnceki Haber

Büyükşehir Geri dönüşen Çöpten Elektrik...

ALTIEYLÜL’DE TUĞÇE KANDEMİR RÜZGÂRISonraki Haber

ALTIEYLÜL’DE TUĞÇE KANDEMİR RÜZGÂRI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar