Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir NEF Mezunu Nuriye AK Diyarbakır’da şehit edilmişti 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir NEF Mezunu Nuriye AK Diyarbakır’da şehit edilmişti 
Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesi Biyoloji bölümü mezunu Şehit Öğretmen Nuriye Ak ilk görev yeri olan Diyarbakır da Lojman arkadaşı Öğretmen Elif Livan ile birlikte şehit edilmişti. 

BALIKESİR MEZUNU GENÇ ÖĞRETMEN 

Teröristler tarafından şehit edilen genç öğretmen Nuriye Ak aslen Çanakkale Gelibolu Bolayırlı idi. Öğretmenlik mesleğini yapmak için İzmir Kız Lisesini bitirdikten sonra Öğretmenlik için Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesi Biyoloji bölümünü bitirdi. Çevresinde sevecenliği ile bilinen Nuriye Ak etrafındakilerin doğuda PKK azdı öğretmenleri bile öldürüyorlar demelerine rağmen Vatanın her yerinde görev yapacağını belirtiyordu. Meslek aşkı her şeyin üzerinde gelmişti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ataması 1992 yılında Diyarbakır’da bulunan bir köy okuluna yapıldı. 

GÖREVİ BAŞINDA ŞEHİT EDİLDİ 

Diyarbakır merkeze bağlı Buçuktepe köyünde öğretmenlik görevini yürüten Nuriye Ak lojman arkadaşı olarak Malatyalı Elif Livanı seçmişti. Vatanseverliği, güler yüzlülüğü ve içtenliği ile çok sevilen bu iki öğretmen köylüler tarafından da farklı bir yere konmuştu. 1993 yılı boyunca başta Diyarbakır Bingöl, Siirt, Mardin ve Hakkâri de yaşanan PKK saldırılarına rağmen korkmadan görevini yapmayı sürdürüyordu. PKK o dönemde ilk hedef olarak Kürt vatandaşları eğittiği için Öğretmenleri hedef tahtasına oturtmuştu. Hemen her gün tehditler almalarına rağmen görevlerini yapmaya devam eden öğretmenlerin lojmanına saldırı oldu. 

 LOJMANDA HAİN SALDIRI YAPILDI 

Devlet korumasında olması gerekirken hiçbir korumanın olmadığı Devlet’e ait lojmanlara Tarihler 1993 yılının 11 Haziran gününü gösterdiğinde saldırı düzenlendi. Gece yapılan PKK saldırısında öğretmen Nuriye Ak ve Lojman Arkadaşı öğretmen Elif Livan kurşuna dizilerek şehit edilmişti. Aynı lojmanda birçok kişide o gün şehit edilmişti. Daha sonra öğretmenleri şehit eden PKK grubu Mehmetçik tarafından öldürülse de çiçeği burnunda öğretmenler hayattan kopmuştu. Memleketine gönderilen cenazeler sonrası gözyaşları sel oldu. Şehit Öğretmen Nuriye Ak ismi Türkiye genelinde beş okula verildi. 1993 yılında öldürülen Şehit Nuriye Ak her yıl 11 Haziran ve 24 Kasım da Gelibolu Bolayır’da buluna mezarı başında anılır. 

HABER: SÜLEYMAN NAMLI 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
BAKAN SELÇUK VE ÖĞRETMENLERDEN ANITKABİR ZİYARETİÖnceki Haber

BAKAN SELÇUK VE ÖĞRETMENLERDEN ANITKABİR...

Araç sahipleri dikkat! 1 Aralık’ta başlıyor..Sonraki Haber

Araç sahipleri dikkat! 1 Aralık’ta başlı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar