Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir Üniversitesi NEF’te Kongre Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir Üniversitesi NEF’te Kongre Düzenlendi
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Necatibey Eğitim Fakültesi tarafından, Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında, 2. Uluslararası Necatibey Eğitim ve Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi (UNESAK 2023) gerçekleştirildi.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Necatibey Eğitim Fakültesi tarafından, Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında, 2. Uluslararası Necatibey Eğitim ve Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi (UNESAK 2023) gerçekleştirildi. “21. Yüzyılda Öğretmen Yetiştirme” temalı kongre; South Bohemia Üniversitesi-České Budějovice, Vilniaus Üniversitesi, Taşkent Doğu Araştırmaları Devlet Üniversitesi, Komrat Devlet Üniversitesi ve 1 Decembrie 1918 Alba Iulia Üniversitesi iş birlikleriyle, 26-28 Ekim 2023 tarihleri arasında Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi’nde yüz yüze ve çevrim içi olarak gerçekleştirildi.


UNESAK 2023 açılış programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Necatibey Eğitim Fakültesi hakkındaki tanıtım filmi gösterimi, protokol konuşmaları ve NEF Akademik Oda Orkestrasının konseri gerçekleştirildi. Kongre açılış konuşmalarını; Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Baştürk, BAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Vali Yardımcısı Yusuf İzzet Kahraman gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt tarafından kongreye destekleri için Vali Yardımcısı Yusuf İzzet Kahraman’a ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ahmet İnan’a teşekkür plaketi verildi.

Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ve Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş’ın da yer aldığı kongre açılış programında ayrıca Karesi Belediye Başkanlığını temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Akkol’a, Altıeylül Belediye Başkanlığını temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Feyyaz Çiftçi’ye ve Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığını temsilen Genel Sekreter Hüseyin Saran’a da kongreye destekleri için plaket takdim edildi.
Çekya, Fransa, Kazakistan, Litvanya, Moldova, Romanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Özbekistan olmak üzere 8 farklı ülkeden katılımcıların yer aldığı ve uluslararası olma şartını taşıyan kongrede, 4 çağrılı konuşmacı tarafından özel oturum ve sunumlar yapılırken ve 4 farklı çalıştay da yoğun katılımla tamamlandı. 


Kongrede; eğitimde kapsayıcılık, kaynaştırma uygulamaları, 21. yy. becerilerinin geliştirilmesi ve ölçülmesi, STEM, e-Twinning uygulamaları, uzaktan öğrenme, yenilikçi teknolojiler, eğitimin uluslararası karşılaştırmaları, veri madenciliği, teknolojik pedagojik içerik bilgisi gibi günümüz eğitim uygulamaları başta olmak üzere farklı başlıklarda akademik çalışmalar paylaşıldı.
HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ayvalıklı Umreciler Dualarla Kutsal Topraklara UğurlandıÖnceki Haber

Ayvalıklı Umreciler Dualarla Kutsal Topr...

BAÜN Avrupa Üniversite Sporları Birliği’ne Asli Üye OlduSonraki Haber

BAÜN Avrupa Üniversite Sporları Birliği’...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar