Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir'de 7. İstihdam Fuarı Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir'de 7. İstihdam Fuarı Açıldı
Büyükşehir Belediyesi’nin de paydaşları arasında olduğu Balıkesir İstihdam Fuarı’nın 7’ncisi Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 50 firma, Balıkesir ve Onyedi Eylül Üniversiteleri ile 41 meslek lisesinin stant açtığı fuarda; işverenlerle, iş arayanlar bir araya geldi. Meslek liseleri de açtıkları stantlarda bölümleriyle alakalı becerilerini sergiledi.

Pandemi dolayısıyla geçtiğimiz yıl gerçekleştirilemeyen Balıkesir İstihdam Fuarı’nın 7’incisi, 24-25 Mayıs günlerinde Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Balıkesir Valiliği himayelerinde, İŞKUR İl Müdürlüğü koordinasyonunda; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Balıkesir İnsan Kaynakları Platformu iş birliğinde yapılan fuar kapsamında Avrupa Mesleki Beceriler Haftası dolayısıyla Balıkesir Mesleki Beceriler Fuarı da açıldı.

50 FİRMA KATILDI

Balıkesir’de faaliyet gösteren 50 firma, Balıkesir ve Onyedi Eylül Üniversiteleri ile 41 meslek lisesinin stant açtığı fuara; iş ve staj imkânlarını değerlendirmek isteyen vatandaşların ilgisi büyük oldu. Vatandaşlar çalışmak veya staj yapmak istedikleri firmaların stantlarında yetkililerden bilgiler alarak özgeçmişlerini doldurdular. Şehir ekonomisi ve istihdamı adına oldukça önemli olan fuara konuşmacı olarak ilk gün ünlü sunucu ve haberci Pelin Çift, İkinci gün ise; sevilen oyuncu ve senarist Müfit Can Saçıntı katıldı.

ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Fuarın iş arayanlar ile işverenleri bir araya getirmesi noktasında önemli bir organizasyon olduğunu söyleyen İŞKUR Müdürü Nazım Balcı “İşverenlerimizin aradığı iş gücünü bulacağı, iş arayan vatandaşlarımızın işe yerleşeceği bir fuar olmasını diliyorum.” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, eğitim camiası ile iş dünyasını bir araya getiren fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederken; Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Celalettin Yanık istihdam fuarlarının lise öğrencileri ve üniversite öğrencilerine büyük katkı sağladığını belirtti. Balıkesir Üniversitesi’nin şehirle bütünleşme noktasında kurumlarla birlikte yürütülen projelerde aktif rol aldığını kaydeden Balıkesir Üniversitesi Rektörü İlter Kuş ise geçen yıl 300’e yakın mezununun istihdamının sağladığını söyledi.

“40 BİN ÇALIŞAN ÖNGÖRÜYORUZ”

Konuşmasına “Ömür boyu mutluluk istiyorsanız, sevdiğinizi işi yapın.” diyerek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Organize Sanayi Bölgesi’nde 2012 yılında 4 bin 500 istihdam olduğunu şuanda bu sayının 18 bin 900 çalışana ulaştığını belirterek “2025’in sonunda 40 bin kişi olacağını öngörüyoruz. OSB’de var olan arazilerimizin hepsine fabrikalar kuruldu, yeni arazilerde açıldı. İnşaatlar devam ediyor. Bu fabrikalar; beyaz yakalı, mavi yakalı, tecrübeli, tecrübesiz personelle çalışacak.” dedi.

“HEDEFLERİNİZİ BELİRLEYİN”

Vali Hasan Şıldak liderliğinde istihdamı artırmaya yönelik güzel çalışmalar yapıldığı söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, gençlere tavsiyelerde bulundu. Başkan Yılmaz, “Belirli bir yaşa gelinceye kadar özgürlüğünüz ve seçenekleriniz çok fazla. Ama bir raya girdiğinizde o ray, artık sizin yapacağınız mesleği, sosyal çevrenizi, işlerinizi ve etrafınızda olacak her şeyi belirliyor. Yol haritanızı çok iyi belirleyin. Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgâr yardım edemez. Hedeflerinizi belirleyip ona yönelik çalışmanız çok önemli. Burada olmanız da sizlerin buna olan gayretini gösterir.” diye konuştu.

İSTİHDAMI GELİŞTİRMEK AMACIYLA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Amaçlarının; işveren ile gençleri, sektörle çalışma adaylarını bir araya getirerek uçları birleştirmek olduğunu belirten Vali Hasan Şıldak, “Sanayinin ihtiyacı olan iş gücünün bilinçli bir şekilde karşılanması adına çok önemli bir fuardayız. İstihdam Fuarımızın; gençlerimiz, işveren firmalarımız açısından oldukça iyi geçmesini temenni ediyorum. Şehrimizde istihdamı geliştirmek adına tüm resmi kurumlarımızla çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Almanya’dan Gelen Hasta, Şifayı Balıkesir’de BulduÖnceki Haber

Almanya’dan Gelen Hasta, Şifayı Balıkesi...

Karesi Millet Kıraathanesine Gençler İlgi GösterdiSonraki Haber

Karesi Millet Kıraathanesine Gençler İlg...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar