Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir’den Sofralarımıza Manda Kaymağı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir’den Sofralarımıza Manda Kaymağı
Balıkesir’de İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü “Balıkesir’den Sofralarımıza Kaymak Projesi” kapsamında kadınların el yapımı manda yoğurdu, manda kaymağı ve manda ayranının markalaşması için kadın çiftçilere destek oluyor.

Balıkesir İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü “Balıkesir’den Sofralarımıza Kaymak Projesi” kapsamında geçim kaynaklarının iyileştirilmesi ve doğal kaynakların yönetilmesi, sürdürülebilir tarımın sağlanması, aile çiftçiliğinin geliştirilmesi, genetik kaynakların ve biyoçeşitliliğin korunması amacıyla kadınların el yapımı manda yoğurdu, manda kaymağı ve manda ayranının markalaşması için kadın çiftçilere destek oluyor.

İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Şehit Ramazan Konuş toplantı salonunda proje lansmanı tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan Balıkesir İl Tarım Ve Orman Müdürü Erkan Alkan, “Balıkesir’imizde özellikle mandacılığın gelişmesi noktasında kadın çiftçilerimize yönelik uygulanan projeler çok önemli. Bu tür projeler sayesinde üretmenin yanında, üretilen ürünleri, katma değeri yüksek ürünlere dönüştürerek Balıkesir’in manda kaymağını, manda yoğurdunu ve manda ayranını markalaştırmak adına çalışıyoruz.” dedi.

Kadın çiftçilere desteklerin her zaman devam edeceğini dile getiren Alkan, “Bu kapsamda, aile işletmeleri şeklinde yapılan manda kaymağı üretiminde kaliteyi yükseltmek, markalaşmayı sağlamak, sürdürülebilirliği yakalamak ve standartları arttırmak adına hazırladığımız "Balıkesir’den Sofralarımıza Kaymak Projemiz" ile proje faaliyetlerinin tamamlanması ve eğitimlerinin devamında kadın çiftçilerimize dikey soğutucular, alüminyum süt kapları, alüminyum süt süzgeçleri ile kaymak kabı dağıtımları yapılacaktır.” diye sözlerine ekledi.

Gerçekleşen toplantıya İl Müdürü Erkan Alkan’ın yanı sıra, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Manda Yetiştiricileri Birlik Başkanı Hakkı Peltek, İlçe-Şube Müdürlerimiz, Kurum- Kuruluş yetkilileri, teknik personeller ve üretici kadın çiftçiler katıldı.

Haber: Şefiye Yıldırım

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mihrimah Sultan'ın Puşidesi YapılıyorÖnceki Haber

Mihrimah Sultan'ın Puşidesi Yapılıyor

Burhaniye Fotoğraf Yarışması Başvuruları Devam EdiyorSonraki Haber

Burhaniye Fotoğraf Yarışması Başvuruları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar