Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir’in İlk Kadın Boyacısı: Ayfer Mentaş

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir’in İlk Kadın Boyacısı: Ayfer Mentaş
Balıkesir’de yaşayan iki çocuk annesi Ayfer Mentaş çocukları olduktan sonra teknikerlik mesleğini yapmayı bırakıp evde kendi çabalarıyla bir şeyler üretmeye başladı. Balıkesir’in ilk ve tek kadın boyacısı Mentaş, birçok eşyayı tasarlayıp geri dönüşümünü yapıyor.

Balıkesir Üniversitesi İnşaat Teknikerliği Bölünü bitirip 5 yıl teknikerlik yaptıktan sonra çocukları olduğu için teknikerlik işine ara vermek zorunda kalan Ayfer Mentaş, evde canı sıkıldığı için kendi çabaları ile bir şeyler üretmeye başladı. 6 aylık ahşap boyama kursuna gittikten sonra ahşap fincan ve tablo boyama derken kendini geliştirip mobilya boyamaya başlayan Mentaş, bu işe olan yatkınlığını gördükten sonra yaptığı ürünleri sosyal medya hesabından paylaşmaya başladı. Tasarımları insanlar tarafından ilgiyle karşılanıp beğenilince bu işi ticarete dökmeye karar verdi.

BALIKESİR’İN İLK VE TEK KADIN BOYACISI

Ayferin Tasarımları adlı sosyal medya hesabından tasarımlarını pazarlayan Mentaş, “Balıkesir’de ilk kadın boyacı olarak  beton yüzeyleri boyayarak kırmadan dökmeden profesyonel hizmet veriyorum. Evli ve 2 canıma can evlat annesiyim. Balıkesir Üniversitesi İnşaat Teknikerliği’nden mezun olduktan sonra 5 yıl teknikerlik hizmeti yaptım. Çocuklar olunca işi bırakıp onları yetiştirmek için annelik sürecim başladı. Bir yandan da evde kendi çapımda bir şeyler üretmeye başladım.6 ay kadar bir süre ahşap boyama kursuna gittim. Sonrasında üretmeyi sevdiğim için tablolardan fincanlara ahşap ürünlerden eskiyi yenilemelere derken baktım ki kendimi mobilyaları boyayarak yenilerken buldum. İnstagramda bir sayfa açtım. Birçok şeyi tasarlayıp geri dönüşüm yaptığım için sayfamın adını Ayfer’in Tasarımları koydum. Ayfer’in Tasarımları dünyasında her gün farklı üretimlerimi paylaşıyorum.” şeklinde konuştu.

BOYAMAYI VE ÜRETMEYİ SEVİYORUM

Kargo ile Türkiye’nin birçok iline ürünlerini yolladığını söyleyen Mentaş, “Önceliğim müşteri ne isterse onu uygulamak çünkü birilerini mutlu etmeyi seviyorum. Boyamayı ve üretmeyi seviyorum. Keyif alarak titizlikle, özenle işimi severek yapıyorum. Boyamak yenilemek benim için terapi gibi. Öncelikle eve gidip, eski halini görüp boyayarak yenisini alın teri, el emeğiyle yapmak benim için büyük mutluluk. Yüzü gülen müşterilerle helalleşip çıkmak da büyük bir onur.” dedi.

İŞ YERLERİNİ DE KIRMADAN DÖKMEDEN YENİLİYORUZ

Sadece eşyaları değil iş yerlerini de kırmadan dökmeden yenilediklerini dile getiren Mentaş, “Sadece evlerde değil boyayla iş yerlerinde de kırmadan dökmeden istediğiniz renklerde yeniliyoruz. İşim biraz ağır ama inanın keyif alarak yaptığınız hiçbir işte yorgunluk olmuyor.Çok güzel dostluklar kazanıyorum.Dostluk kazansın deyip işime sevgiyle sarılıyorum.Sıradan bir boya kullanmıyorum tüm yüzeylerde uygulanabilir tutuculuğu yüksek kendinden vernikli bir boya ile astar, zımpara veya verniğe gerek kalmadan direkt boyuyoruz.” dedi.

EŞYALAR MUTLULUK İÇİN BİR ARAÇ

Tüm Balıkesirlileri ve vatandaşları Ayferin Tasarımları İnstegram sayfasına bakmaya davet eden Mentaş, “ Bunu unutmayın eşyalar mutlulukta bir araçtır. Ayferin Tasarımları da bunun için var. Sevgili hemşehrilerim İnstagram sayfama göz atmayı unutmayınız.” diye sözlerine ekledi.

Haber: Şefiye YILDIRIM

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir'de 142 Şahsa 'Huzur' OperasyonuÖnceki Haber

Balıkesir'de 142 Şahsa 'Huzur' Operasyon...

‘Askıda Kurutmalıklar’ Yok SatıyorSonraki Haber

‘Askıda Kurutmalıklar’ Yok Satıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar