Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir'in Kahraman Köpeği Hayat Kurtarıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir'in Kahraman Köpeği Hayat Kurtarıyor
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği, yardım malzemeleriyle dolu 500 TIR’ı, 500 personeli, 300 teknik aracı ile deprem bölgesinde ayak basmadık yer bırakmadı. Osmaniye’ye ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına katılan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yıldız Arama Kurtarma Birliği, iki vatandaşı enkaz altından kurtarırken Ateş adlı kurtarma köpeği ise nokta atışı yeteneği ile bölgede büyük rol aldı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde hissedilen depremin yaralarını sarmak için Osmaniye İli’nde görev alan Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği’nin uluslararası tescilli arama kurtarma köpeği Ateş isimli labrador cinsi köpek, enkaz altında yürekleri ısıtacak bir haber vermek için çalışıyor. Ateş, arama kurtarma ekiplerinin işini büyük ölçüde kolaylaştırdı. Yıldız Arama Kurtarma Ekibi, görüntüleme, dinleme cihazları ve arama kurtarma köpeği Ateş ile birlikte yapılan çalışmalarla 2’si canlı 46 vatandaşın enkaz altında yerini tespit etti.Perşembe günü akşam Osmaniye’de 8 katlı Metin Tamer Sitesi’nin 5. kat seviyesindeki 25 yaşındaki Murat Babaoğlu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından tespit edilerek derin bir noktadan sağ olarak çıkarıldı.

Enkaz altından çıkan hayvanların tedavisi için bölgeye tam donanımlı hayvan ambulansı VETBULANS, 1 veteriner, 1 veteriner yardımcısı, 2 yardımcı elaman ile 2 ton mama gönderildi. Arama Kurtarma ekipleri tarafından enkaz altından çıkarılan 5 kedi, veteriner ekiplerimiz tarafından müdahale edilerek yeniden hayata döndürüldü. Yaralı hayvanlara müdahalenin yanı sıra sokaktaki canlar için de beslenme odaklarına mama desteği sağlıyor.Osmaniye’ye ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına katılan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yıldız Arama Kurtarma Birliği, iki vatandaşı enkaz altından kurtarırken Ateş adlı kurtarma köpeği ise nokta atışı yeteneği ile bölgede büyük rol aldı.



Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası tescilli labrador cinsi arama kurtarma köpeği Ateş’in de yer aldığı arama-kurtarma çalışmaları kapsamında Osmaniye’de Salı sabah saatlerinde bir binada bir kişi sağ olarak kurtarıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği ve JAK Jandarma Arama Kurtarma Birliği ile beraber Osmaniye’de Metin Tamer Sitesi’nde yapılan çalışmada bir vatandaş daha sağ olarak çıkarıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri iş gücünü Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’a genişletti.

EKİPLERE BÜYÜK DESTEK
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde hissedilen depremin yaralarını sarmak için Osmaniye İli’nde görev alan Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği’nin uluslararası tescilli arama kurtarma köpeği Ateş isimli labrador cinsi köpek, enkaz altında yürekleri ısıtacak bir haber vermek için çalışıyor. ATEŞ, arama kurtarma ekiplerinin işini büyük ölçüde kolaylaştırıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ALTIEYLÜL’DEN EKMEK SEFERBERLİĞİÖnceki Haber

ALTIEYLÜL’DEN EKMEK SEFERBERLİĞİ

BEST A.Ş’den Deprem Bölgesine Trafo ve Gıda DesteğiSonraki Haber

BEST A.Ş’den Deprem Bölgesine Trafo ve G...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar