Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesir'in lavantası,Isparta'nın gülüne rakip oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir'in lavantası,Isparta'nın gülüne rakip oldu
Sındırgı belediyesi tarafında oluşturulan lavanta bahçesine İzmir, Balıkesir, çevre iller ve Sındırgılı vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Son yıllarda Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin lavanta ekimini teşvik etmesi Balıkesir'i lavanta ve lavantadan çıkarılan yağlar bakımından Isparta'da üretilen güle rakip olacak gibi görülüyor.

Balıkesir'in lavantası, Isparta'nın gülüne rakip oldu Sındırgı'nın lavanta bahçesine vatandaşlardan büyük ilgi Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde belediye tarafında oluşturulan lavanta bahçesine İzmir, Balıkesir, çevre iller ve Sındırgılı vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Mor çiçeklerle bezeli, uçsuz bucaksız lavanta tarlalarını düşleyince sizin de aklınıza ilk Fransa'nın güneyinde ki Provence bölgesi geliyor değil mi?Ancak Burası Balıkesir Sındırgı Lavanta bahçeleri
Gün batımının sıcak renklerine kavuşan lavanta tarlalarının fotoğraflarını görünce orada olmak istiyorsunuz Artık lavantaların mis gibi kokusunu soluyacağınız bir yer, yanı başınızda keşfedilmeyi bekliyor.
Şimdi Isparta Lavanta tarlalarina gitmenize gerek yok. Sındırgı bu ücretsiz hizmet ile sizleri bekliyor.Temmuz ve Ağustos başı en mor dönemleri bizden söylemesi..

Sındırgı'nın lavanta bahçesine vatandaşlardan büyük ilgi

Sındırgı Belediyesi Çaygören mevkiinde 4 yıl önce oluşturduğu lavanta bahçesinde lavantalar kokusunun metini duyan vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyor. Doğa fotoğrafçıları ve vatandaşlar lavantalar arasında günü fotoğraflayarak, ölümsüzleştiriyorlar. Lavanta bahçesine Sındırgı'dan atlarına binerek gelen vatandaşlar lavanta bahçesine hayran kaldılar.

Lavanta bahçesini gezen Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, lavanta üretiminde Sındırgı'nın önemli bir üretim bahçesini olacağını belirterek, "Lavanta bahçemiz Çaygören sınırları içinde. 6 dönümlük tarlayı 4 yıl önce ekmiştik. 2-3 yıldır lavanta üretimi daha güzel bir duruma geldi. Ama insanları görüyorum, seviyorlar bu işi . Lavanta bahçesinde fotoğraflar çektiriyorlar. Gelin ve damatlar fotoğraf çektiriyorlar ve çok hoş bir görüntü oluşturuyor. Ama sizden ricamız gelin fotoğrafınızı çektirin hatıra olarak bir kaç dal alın ama zar ar vermeyin doğa bizim lütfen zarar vermeyin" dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Peynirleriyle ünlü Balıkesir'e Tescil belgesiÖnceki Haber

Peynirleriyle ünlü Balıkesir'e Tescil be...

VALİ HASAN ŞILDAK UYARDISonraki Haber

VALİ HASAN ŞILDAK UYARDI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar