Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesirli Esnaflardan Deprem Bölgesine yardım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesirli Esnaflardan Deprem Bölgesine yardım
Balıkesir Esnaf ve Sanatkârları Odalar Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem, “Esnaf teşkilatı adına Biz de esnaf teşkilatı olarak maddi- manevi elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret göstereceğiz.  Artık devlet olarak millet olarak yeniden toparlanma, enkazları kaldırma zamanı” dedi.

Deprem felaketinde etkilenen şehirlerin yaralarının sarılması adına Balıkesir’in en büyük sivil toplum kuruluşu olan esnaf teşkilatlarının tek vücut halinde yardıma koştuğunu kaydeden BESOB Başkanı Fehmi Erdem,  Balıkesir Valiliğin ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin koordinesinde yardımların organize bir şekilde deprem bölgesine ulaştırıldığını belirtti.
“BALIKESİR DESTAN YAZDI”
 İçişleri Bakanlığı’nın Balıkesir Valiliği’ni ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni Osmaniye’de görevlendirdiğine ve sonrasında diğer illerde yardım çalışmaları yapıldığına dikkat çeken Erdem, “Asrın felaketinin meydana geldiği andan itibaren devletiyle, milletiyle, esnafıyla, siyasetiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla depremin yaralarını sarmak için seferber olduk. Böyle zamanlar birlik-beraberlik zamanı. Deprem meydana gelir gelmez Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi depremin vurduğu illerden olan Osmaniye’ye hareket etti. Burada arama kurtarma çalışmalarından, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması adına gereği neyse fazlasıyla yaptı. Orada Balıkesir olarak destan yazdılar. Esnaf teşkilatı adına hem Valimizin hem de Büyükşehir Belediye Başkanımızın gösterdiği çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz de esnaf teşkilatı olarak maddi- manevi elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret göstereceğiz.  Artık devlet olarak millet olarak yeniden toparlanma, enkazları kaldırma zamanı. Birlik-beraberlik içerisinde Türk milleti olarak bunun üzerinden geleceğiz. Esnaf teşkilatı bu süreçte daha fazla fedakârlık gösterecektir”  dedi. 

BALIKESİR ÇOK İYİ ORGANİZE OLDU
Balıkesir’deki yardım sürecinin koordineli şekilde yürütüldüğünün altını çizen BESOB Başkanı Fehmi Erdem, “ Böyle büyük bir deprem sonrasında Valiliğin ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleriyle bölgeye intikal etmesi önemli bir olaydır. Devlet kurumlarının, ilçe belediyelerinin ve sivil toplum kuruluşlarının yardımları organize bir şekilde bölgeye gönderildi. Deprem bölgesinde ne ihtiyaç varsa anında buradan temin edilip bölgeye ulaştırdık. Depremin ilk gününde hazırladığımız TIR’ların içeriğiyle ikinci üçüncü günü hazırladığımız TIR’ların içeriği bölgeden gelen talepler doğrultusunda farklıydı. Küçük sanayi bölgesindeki esnafımız soba üretti, başka bir kuruluşumuz yakacak odun ihtiyacını karşıladı. Yağ tenekelerinden soba yaptılar, tüpten soba yaptılar. Bu ihtiyaçlar buradan oturarak karşılanabilecek şeyler değildi. Sahadan gelen taleplerle bu ihtiyaçlar karşılandı. Kurumların yanı sıra halkımızda bu koordinasyonun içerisinde yardımlarıyla ve çalışmalarıyla büyük katkı sağladı. Şu anda deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımız burada ekipler tarafından tarafında burada ihtiyaçları gideriliyor. Bizde esnaf teşkilatı olarak hem deprem bölgesinde hem de bölgemize gelen afetzedelerin yaralarının sarılması adına üzerimize ne düşüyorsa yapacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir Üniversitesi Depremzedeleri UnutmuyorÖnceki Haber

Balıkesir Üniversitesi Depremzedeleri Un...

Başkan Hasan Avcı Deprem BölgesindeSonraki Haber

Başkan Hasan Avcı Deprem Bölgesinde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar