Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesirli Market Çalışanları Mağdur

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesirli Market Çalışanları Mağdur
Koronavirüs sürecinde market çalışanları yoğun iş temposundan şikayet ediyor. Sürekli artan iş yükü çalışanlarda tükenmişlik sendromu hissi yaratıyor. Birçok market çalışanı artan iş yükü sebebiyle psikoloğa gitmeyi bile düşünüyor

Balıkesir’de hes kodu süreci sonrası market çalışanlarının iş yüküne bir yenisi daha eklendi.Salgın günlerinin yarattığı belirsizlik nedeniyle alışverişin artmasıyla market çalışanlarının iş yükü de arttı. Günde en az 300 kişiyle temas kurmak zorunda kaldıklarını söyleyen Balıkesirli  market çalışanları, uzun çalışma saatleri ve yetersiz koruyucu ekipman sebebiyle hem sağlıklarından endişe duyuyorlar hem de ailelerine virüs bulaştırmaktan korkuyorlar. Birde üstüne üstlük Hes kodu kontrolü yapmak zorunda kalan market çalışanları artık patlama noktasına geldiler. Çoğu markette sabah açılış ve akşam kapanış saatlerinde 1 kişi çalıştıklarını ifade eden çalışanlar gelen müşteriye nasıl HES kodu kontrolü yapacaklarını soruyor. Aldıkları maaşların eridiğini ancak iş yükünün arttığını belirten Market çalışanları hak aramaya kalktıklarında ise mobing ve işten atılma tehdidi ile karşı karşıya kaldıklarını aktardılar.

12-13 SAAT ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ

Bir market zincirinin çalışanları sosyal medya üzerinden sabahın erken saatlerinde işbaşı yapmak zorunda bırakıldıkları için isyan etti. Çalışanlar, "7'de mağazada mıyız diye pos cihazlarının fotoğrafını çekip mağaza müdürüne gönderiyoruz" ifadesinde bulundu. Sosyal medya üzerinden örgütlenen çalışanlar, günlük 12-13 saate kadar çalıştıklarını buna rağmen fazla mesai ücretlerini alamadıklarını ifade etti. Sabahın erken saatlerinde marketi açan çalışanlar, saatlerce boş mağazada müşteri beklediklerini ifade etti.

HAFTASONLARI İZİN SAYILIYOR DİYE MESAİ UZADI'

Market işçileri, sokağa çıkma yasakları nedeniyle mesailerinin etik dışı bir şekilde uzatılmasından şikâyetçi. Yasak uygulanan hafta sonlarının haftalık izinden sayıldığını, sözleşmelerindeki haftalık 45 saati doldurmaları için de bazı günler günde yaklaşık 11 saat çalıştırıldıklarını söylüyorlar.

'BEN 45 SAAT SAAT ÇALIŞMAMI ALIRIM'

Eskiden molalar dahil olmak üzere 8 saat 45 dakikayı geçmeyen vardiyalar, şimdi 10 saat 45 dakikaya kadar uzuyor. İş yükünün kat kat artmasına rağmen, mesai çizelgeleri artık 07.00-17.45 ve 09.15-20.00 gibi vardiyalarla dolu. Mesai uzayınca 15 dakikalık bir mola daha eklenmiş ama o da, eldiven ve maskeleri takıp çıkarmakla geçiyor… Bir çalışanın deyimiyle, sonuç olarak “İki gün zaten izinlisiniz. Ben haftalık 45 saat çalışmamı alırım” deniyor.

HABER SÜLEYMAN NAMLI

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ZAĞNOS PAŞA CAMİİ YENİ HALİYLE AÇILDIÖnceki Haber

ZAĞNOS PAŞA CAMİİ YENİ HALİYLE AÇILDI

Yeniden Refah partisinden 500 Ramazan kolisiSonraki Haber

Yeniden Refah partisinden 500 Ramazan ko...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar