Facebook Reklamı
İnstagram

Balıkesirspor 57 YAŞINDA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesirspor 57 YAŞINDA
Kentin kırımızı beyazlı camiası Balıkesirspor 57. yılını kutluyor. Şehrin ileri gelenlerinin 6 Haziran 1966 tarihinde yaptığı toplantıyla kurulan Balıkesirspor, 57’nci yaşına ulaşmanın gururunu yaşıyor.

Balıkesirspor Kulübü 1966'da kentteki ileri gelenlerin görüşleri sonucunda kuruluşunu gerçekleştirip federasyona başvurdu. Başvuru sonucunda bugün ki ismi ve bugün ki renklerliyle kenti spor anlamında birleştirdi. 6 Haziran 2023 yılında  57.yaşını kutlayan Balıkesirspor klubunun  Kulübün kurucuları arasında ; A. Sırrı Yırcalı,  Fethi Başeden, Osman Doğanlarlı, İsmail İlşekerci, Münir Yenal, İsmail Mumcuoğlu, Yılmaz Karaman, Sebahattin Erdeniz, Osman Akdur, Hüseyin Baştuz, Mehmet Tiritoğlu, Hasan Özdamar, M. Reşit Kıpçak, Ergin Aktan, Ali Örmen, Cevat Aksoy, Muammer Komanbay, Meşhut Ababay, Sadık Yırcalı yer alıyor.

Balıkesir Kulübün bugün ki Başkanı Nedim Ömer, sosyal medyada yaptığı açıklamada; ‘İlk kuruluşumuz olan 6 Haziran 1966 tarihinden bu yana kulübümüze hizmet ve katkıları olanlara şükranlarımızı sunuyor, ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyoruz. Balıkesirspor'umuzun 57. yaşı kutlu olsun. dedi

6 Haziran 1966 tarihinde Balıkesirspor, kırmızı-beyaz renklerle kurulmuş ve ilk başkanı, aynı zamanda belediye başkanı da olan Hüseyin Baştuz olmuştur. 


Ağustos 1967 tarihinde Balıkesirspor ile Beşiktaş, Balıkesir'de bir hazırlık maçı yapmış ve 1-1 berabere kalmışlardır.

Balıkesir'e daha çok yakışacağını düşündü
Balıkesirspor Kulübü amblemi, Karesi Futbol Takımı'nın ambleminden esinlenen eski futbolculardan Yediveren Erdoğan’a ait. Amblem 'B' 'S' harflerinden oluşan futbolcu figürüyle günümüze kadar geldi. Kulübün renkleriyle ilgili kuruluş döneminde kent genelinde sandıklar kurulup anket düzenlendi, sandıktan mor-beyaz çıktı. Dönemin yöneticileri bu renkleri benimsemedi ve  Milli renklerin yani kırmızı-beyazın Balıkesir'e daha çok yakışacağını düşündü.  Bugün kullanılan renkleri tescil ettirdi. Amblemi çizen Erdoğan GÜNGÖREN, bir zamanlar sadece Balıkesir'in değil, bölgenin Türkiye'de tanınan KARESİ Kulübü sporcusuydu.  

Haber Merkezi - Burcu YANIK

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Burhaniye’de Çevre Günü etkinliği düzenlendiÖnceki Haber

Burhaniye’de Çevre Günü etkinliği düzenl...

Anaokulu öğrencilerinden BAÜN’e ziyaretSonraki Haber

Anaokulu öğrencilerinden BAÜN’e ziyaret

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar