Facebook Reklamı
İnstagram

Başcazgır Pele Mehmet Koronavirüsten Vefat Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başcazgır Pele Mehmet Koronavirüsten Vefat Etti
Koronavirüs Pele Mehmet Mevlüt Kandili günü aramızdan aldı. Tarihi Kırpınar ve Kurtdereli güreşlerinin aranan ismi olan Baş Cazgırlardan Usta isim Pele Mehmet Koronavirüs sebebiyle vefat etti.

Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin ve Kurtdereli Güreşleri'nin efsane Cazgırı olan Duayen isim İznikli Pele Mehmet koronavirüs sebebiyle tedavi altına alınmıştı. Hastanede tedavi gören Pele Mehmet Koronavirüs ile yaptığı mücadeleyi kaybetti. Covid 19 teşhisi ile hastanede tedavi gören "Pele" lakaplı Mehmet Tura vefat etti.

GÜREŞ MEYDANLARININ ARANILAN İSMİYDİ

73 yaşında olan ve Bursa-İznik'de ikamet eden Pele Mehmet 53 yıl boyunca er meydanlarında seyircileri ve pehlivanları dillendirdiği maniler ile coşturmuştu.

Asıl ismi Mehmet Tura olan Cazgır'ın COVİD-19 testinin pozitif çıkması sonrasında hastanede tedavi altına alınmıştı. Yıllardır Ata Yadigari güreşin sevilmesinde büyük emeği olan Dualı Çayır'ın efsanevi Baş Cazgırı Pele Mehmet için Allah’tan rahmet sevenlerine ise başsağlığı diliyoruz.

KURTDERELİ GÜREŞLERİNİN BAŞCAZGIRI PELE MEHMET

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 50 yıldır başcazgırlığını yapan ve "Pele" lakabıyla bilinen 74 yaşındaki Mehmet Tura, Kurtdereli Mehmet Pehlivan güreşlerinin de defalarca Başcazgırlığı görevini başarıyla yaptı. Oğlunu ve torununu da Güreşlerde cazgır olarak yetiştiren Pele Mehmet güreş sevdalısı olarak biliniyor. Gençlik yıllarında ince uzun ve esmer olması sebebiyle Brezilyalı Pele’ye benzetilen Mehmet Tura, iyi futbol oynadığı için arkadaşları tarafından Pele Mehmet olarak anılmaya başlamış. Daha sonra futbolda para olmadığı için Ata sporu güreşi seçen Pele Mehmet, Dualı Çayırda da bu isimle anılmaya devam etmiş. “Er Meydanı Pehlivansız Dualı Çayır cazgırsız olmaz” diyen Pele Mehmet yurtdışında Makedonya, Bulgaristan, Kosova, Bosnahersek, Yunanistan gibi birçok ülkede de cazgırlık yaptı. Kurtdereli Güreşleri ve Tarihi Kırpınar güreşlerinde yaptığı cazgırlıklık dilden dile yayılmış ve Türkiye’deki cazgırların başı sayılmaktadır.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AYVALIK ZEYTİNLİK ARASI YOLLAR YENİLENİYORÖnceki Haber

AYVALIK ZEYTİNLİK ARASI YOLLAR YENİLENİY...

BALIKESİR POLİSİ KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU YAPTISonraki Haber

BALIKESİR POLİSİ KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar