Facebook Reklamı
İnstagram

BASKİ'DEN KÖRFEZE 385 MİLYON LİRA YATIRIM

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BASKİ'DEN KÖRFEZE 385 MİLYON LİRA YATIRIM
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara temiz, kaliteli ve sağlıklı su sağlamak amacıyla çevreci yatırımlarını sürdürüyor. İçmesuyu ve atıksu arıtma tesislerine büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar sadece Körfez Bölgesi'ne 385 milyon lira yatırım yaptı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Balıkesir Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (BASKİ), Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatıyla 20 ilçeye temiz ve kaliteli su sağlamak amacıyla yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Çevrenin korunması, doğal kaynakların verimli kullanılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için her alanda sürdürülebilir bir kentsel gelişimi esas alan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi, şimdiye kadar sadece Körfez Bölgesi'ne 385 milyon lira yatırım yaptı.

DESTEK KREDİSİ GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR
Güre Mahallesi ve Altınoluk’un Doğu Bölgesi’nde yer alan; Avcılar, Tahtakuşlar, Kavlaklar ve Çamlıbel Mahalleleriyle sahil kesimine yapılacak olan Kanalizasyon Şebeke Projesi kapsamında; 130 bin metre kanalizasyon şebeke hattı ve 150 bin kişilik Altınoluk Doğu ve Güre Mahallesi Atıksu Arıtma Tesisi bulunuyor. BASKİ, IPA III programı kapsamına alınması ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ile destek kredisi için görüşmelere devam ediyor. Ayrıca; Altınoluk, Narlı, Gömeç ve Pelitköy Atıksu Arıtma Tesislerine ait derin deniz deşarjı yapımı için de Kültür ve Turizm Bakanlığı'na finansman talebinde bulunuldu.



YOLÖREN’E 13 BİN METRE KANALİZASYON HATTI YAPILACAK
Edremit’in AVM Bölgesi, Yolören Mahallesi sınırları içinde kalan Konut Dışı Kentsel Çalışma ve Sanayi Alanı olarak belirlenmiş bir bölgede, tüm tesislerin kanalizasyon şebeke sistemlerinin yapılarak atıksu arıtma tesisine ulaştırılmasını sağlamak için yapılan proje çalışmaları tamamlayan BASKİ ekipleri, 2021 yılı yatırım programında bölgede toplam 13 bin metre kanalizasyon şebeke hattı yapacak.



CENNETYATAĞI KOLLEKTÖR HATTININ YÜZDE 95’İ TAMAMLANDI
Edremit’in Cennetayağı Mahallesi’nde yıllar önce yapılan ekonomik ömrünü doldurması nedeniyle Kanalizasyon Kollektör Hattı projelendirildi. Söz konusu proje kapsamında; toplamda 4.3 bin metre kanalizasyon hattı imalatı, 50 adet parsel bacası ve evsel bağlantılar ile 100 lt/sn kapasiteli Terfi merkezi imalatı bulunuyor. Yüzde 95 oranında tamamlanan tesisin parsel bağlantıları devam ediyor.



FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
Edremit’in; Zeytinli, Akçay ve Kadıköy Mahallelerinden gelen atıksuların arıtıldığı Zeytinli Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasite artışı ve ileri biyolojik arıtma prosesi değişikliğine ihtiyaç duyması sebebiyle “Zeytinli Atıksu Arıtma Tesisi Fizibilite Raporu” çalışmalarına geride bıraktığımız Eylül ayında başlandı. Bunun yanı sıra; Ayvalık’ın Küçükköy ile Altınova, Burhaniye’nin Merkez ile Pelitköy, Gömeç’in Merkez ile Karaağaç, Edremit’in Altınoluk ile Narlı Atıksu Arıtma Tesisleri için fizibilite raporu çalışmalarına da başlandı.

 

2021’DE SU SIKINTISI YAŞANMAMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI
2020 yılı kış sezonunun kurak geçmesi ve turistik bölgelerde artan yaz nüfusu dolayısıyla BASKİ tarafından alınan önlemlere rağmen su kaynaklarında yaşanan debi azlığı dolayısıyla su sıkıntısı yaşayan Altınoluk ve Güre Mahallelerinde 2021 yılında aynı sıkıntılar yaşanmaması adına çalışmalar başlatıldı. Altınoluk’a, 3 adet sondaj kuyusu açılması planlanarak kaynak kaptajlarının yenilenmesi çalışmalarına başlandı. Güre’de de Pınarbaşı kaynağının ve kaptajlarının revize edilmesi, yeni bir kaptaj yapılması ve mevcut olan Yassıçalı Bölgesindeki 400 tonluk depo yakınlarında 1 adet sondaj kuyusu açılması planlanıyor.


 

AKÇAY’A İÇMESUYU DEPOSU YAPILDI
İçmesuyu şebekesi bulunmadığından vatandaşların kendi kuyularından temin ettikleri suları kullandıkları Akçay Mahallesi’nde; halka içilebilir, sağlıklı, şebeke suyu verilmesi kapsamında 5 adet sondaj kuyusu açılarak 60 bin metre içmesuyu şebeke hattı ve 6 bin m3’lük içmesuyu deposunun yapımı tamamlanıp hizmet verilmeye başlandı.
BASKİ Genel Müdürlüğünce, Körfez bölgesine 6 yıldan bu yana yaklaşık 500 bin metre içmesuyu hattı, 265 bin metre kanalizasyon hattı olmak üzere toplamda; 765 bin metre şebeke hattı, bin 551 metre derinlikte ve 197 lt/sn debiyle sondaj çalışması, Akçay Mahallesi’ne 6 bin m3 hacimli içmesuyu deposu ve 15 adet içmesuyu deposuna bakım onarım çalışmaları yapıldı. 40 bin kişi ve 8.176 m3/gün kapasiteli Narlı Mevkii Atıksu Arıtma Tesisi ve 25 bin kişi 2100 m3/gün kapasiteli Havran Atıksu Tesisi tamamlanıp hizmete açılarak Altınoluk Atıksu Arıtma Tesisine 40 bin kişilik kapasite artırımı yapılarak 145 bin kişi ve 26.761 m3/gün kapasiteye çıkarıldı. Körfez bölgesine BASKİ Genel Müdürlüğünce toplamda 385 milyon TL’lik yatırım yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ALTIEYLÜL AZERBAYCAN İÇİN TOPLANDIÖnceki Haber

ALTIEYLÜL AZERBAYCAN İÇİN TOPLANDI

BALIKESİR FETÖ OPERASYONUNDA 13 GÖZALTISonraki Haber

BALIKESİR FETÖ OPERASYONUNDA 13 GÖZALTI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar