Facebook Reklamı
İnstagram

BAÜN, Karabağ Şehidi Öğrencisinin Ailesini Ağırladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAÜN, Karabağ Şehidi Öğrencisinin Ailesini Ağırladı
Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarının kurtarılması için savaşırken 2020 yılının Ekim ayında şehit olan Balıkesir Üniversitesinin Azerbaycan Uyruklu öğrencisi Mammadagha Safarov’un ailesi, Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim ile birlikte Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’un misafiri olarak Balıkesir’e geldi.

Balıkesir’deki program kapsamında ilk olarak Büyükelçi Hazar İbrahim, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Büyükelçilik Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova ve şehidin anne ve babası Rana Safarov ile Balakishi Safarov, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ı makamında ziyaret etti. Vali Hasan Şıldak konuklarına ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ederek, şehit Mammadagha Safarov için taziye dileklerini paylaştı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’a Ziyaret

Valilikteki programın ardından Balıkesir Üniversitesindeki program kapsamında Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, konuklarını ilk olarak Rektörlük makamında misafir ederken, sonrasında da Mühendislik Fakültesinde şehit Mammadagha Safarov’un adının verildiği konferans salonu ziyaret edildi.

Rektör Prof. Dr. İlter Kuş: “Türkiye Kardeş Azerbaycan’ın Yanındadır”

Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, program kapsamında yaptığı konuşmada; “Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Türkiye, canıyla, kanıyla her şeyi ile kardeş Azerbaycan’ın yanındadır. Bu anlamda hem şehidimize, hem sizlere hem de Azerbaycan’a olan saygımızı en üst düzeyde göstermek istedik. Bu nedenle kıymetli ailemize Şükran Beratı göndererek taziyede bulunduk ve Mammadagha’nın eğitim gördüğü Mühendislik Fakültesinde, konferans salonuna onun adını verdik. Bundan sonraki süreçte de ‘Tek Millet İki Devlet’ anlayışıyla kardeş Azerbaycan’ın yanında olmaya bütün benliğimizle devam edeceğiz. Şehrimize, üniversitemize geldiğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Tekrar ailemize başsağlığı diliyorum. Sağ olsunlar var olsunlar” dedi.

Büyükelçi Hazar İbrahim: “Sadece Azerbaycan’ın değil kardeş Türkiye’nin de Sevdalısıydı”

Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim de Mammadagha Safarov için başsağlığı dileklerini paylaşırken; “Sayın Rektörüm sizler de ona burada böyle bir eğitim vermişsiniz. Ona vatanın ne olduğunu, ailesinden gelen duyguları, Türkiye Azerbaycan çerçevesinde ne olduğunu anlatmışsınız. O sadece Azerbaycan’ın değil kardeş Türkiye’nin de sevdalısıydı. Bugün de iki kardeş devlet, Cumhurbaşkanlarımızın liderliğinde halklarımızın birliğinde ileriye hareket ediyor. Eğitim de bizim kardeşliğimizin en önemli alanlarındandır. Burada Azerbaycanlı öğrencilerimiz de var. Biz de evladımızın adını burada tutarak, onun adına layık olarak Türkiyemize ve Azerbaycanımıza hizmet edeceğiz. Bugün Valimizin de yanındaydık. Balıkesir’de bir liseye de Safarov’un ismi verilecek. Şehidimize Allah rahmet eylesin. Sayın Rektörümüz sizlere de teşekkür ediyorum onun adını burada yaşattığınız için” şeklinde konuştu.

Balakishi Safarov: “Ailemiz adına teşekkür ediyorum”

Şehit Mammadagha Safarov’un babası Balakishi Safarov da Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’a ilgisi ve ev sahipliği için teşekkür ederken; “Ailemiz adına teşekkür ediyorum. Ne kadar teşekkür etsem de azdır. Sağ olun çocuğumun hatırasını yaşatıyorsunuz. O da bunları görüyor. Sağ olun Sayın rektörümüz” dedi.Yerel ve ulusal basın ile Azerbaycan basınından temsilcilerin de takip ettiği programa; Üniversite üst yönetimi, Rektör Prof. Dr. İlter Kuş’un eşi Duygu Kuş, Balıkesir Üniversitesinde öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler, Mühendislik Fakültesi akademik ve idari personeli de eşlik etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ALTIEYLÜL’ÜN KÜLTÜR MERKEZİNİN AÇILIŞINI BAKAN YAPACAKÖnceki Haber

ALTIEYLÜL’ÜN KÜLTÜR MERKEZİNİN AÇILIŞINI...

Ramazan’da tam kapanma olmalıSonraki Haber

Ramazan’da tam kapanma olmalı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar