Facebook Reklamı
İnstagram

BAÜN’de “Bak Gör Çek 2” Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAÜN’de “Bak Gör Çek 2” Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu
Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi ile Balıkesir Kent Konseyinin ortaklaşa düzenlendiği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle gerçekleştirilen “Bak Gör Çek 2” başlıklı kısa film proje yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Uzun soluklu proje kapsamında “Bak Gör Çek 2 Balıkesir’de Arkeoloji: Mekânlar ve Hikâyeler Kısa Film Proje Yarışması ve Çalıştayı”, film gösterimleri, filmlerin tasarım sürecindeki çizimlerin, storyboardların, afişlerin sergisi ve ödül töreni ile sona erdi.

Projede; Temmuz-Eylül ayları boyunca, önce alanında uzman profesyoneller ve akademisyenler tarafından gerçekleştirilen eğitimler verilirken, daha sonra Balıkesir’de bulunan ve çekilecek filmlerin mekânları olacak arkeolojik kazı alanları olan Adramytteion, Antandros, Daskyleion ve Kyzikos’a Kazı Başkanları ve teknik ekiplerin eşliğinde teknik geziler gerçekleştirildi.

Tüm bu sürecin sonucunda projeye katılan Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri tasarladıkları, geliştirdikleri ve çektikleri kurmaca filmler ile jüri değerlendirmesinin sonrasında seyircinin karşısına çıktılar.

Balıkesir Üniversiteli 46 öğrencinin, 10 farklı grup altında 10 farklı senaryo hikayesi ile katıldıkları proje sonunda, Avlu Kongre ve Kültür Merkezi Fatih Salonunda13 Kasım 2023 tarihinde film gösterimleri ve ödül töreni gerçekleştirildi. Agonas, Ayna, İz, Sikke, Son Yolculuk, Temas, Yansıma, Yeraltı, Yolculuk ve Yüzleşme isimli kısa filmlerin gösterim programı ve ödül törenine; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, üniversite üst yönetimi, senato üyeleri, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, akademisyenler, öğrenciler ve Balıkesir’den vatandaşlar katıldı.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mehmet Narlı’nın açılış konuşmalarını gerçekleştirdikleri tören, dereceye giren filmlerin ekiplerine ödüllerinin; projede görev alan kurul üyelerine de teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Yarışma sonrasında Birincilik Ödülünü “Son Yolculuk”, ikincilik ödülünü “Ayna”, üçüncülük ödülünü “Yeraltı” filmi, mansiyon ödülünü de “Temas” filmi kazanırken “Agonas” ve “İz” filmleri ise Kent Konseyi Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Haber: Nehir MEMİŞ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir’den Üreticiye Ot Balyası DesteğiÖnceki Haber

Büyükşehir’den Üreticiye Ot Balyası Dest...

Balıkesir'de Narkotik OperasyonuSonraki Haber

Balıkesir'de Narkotik Operasyonu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar