Facebook Reklamı
İnstagram

BAÜN’de Deprem Bölgesine Yardım Seferberliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAÜN’de Deprem Bölgesine Yardım Seferberliği
6 Şubat 2023 tarihinde, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen depremlerin ardından, Balıkesir Üniversitesinde de Valilik, AFAD, Türk Kızılayı ve ilgili diğer resmi kurumlarla koordinasyon sağlanarak yardım seferberliği başlatıldı.

BAÜN’de Deprem Bölgesi için Yardım Seferberliği. 6 Şubat 2023 tarihinde, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen depremlerin ardından, Balıkesir Üniversitesinde de Valilik, AFAD, Türk Kızılayı ve ilgili diğer resmi kurumlarla koordinasyon sağlanarak yardım seferberliği başlatıldı.Rektörlük koordinasyonunda gerçekleştirilen ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun da yakından takip ettiği çalışmalar kapsamında; başta kışlık mont, bot, kazak ve battaniye olmak üzere hazırlanan ayni yardım malzemeleri, üniversite personelleri tarafından tasnif edilerek bölgedeki depremzedelere gönderilmek üzere Türk Kızılayına teslim edildi.

Deprem Koordinasyon Kurulu

Balıkesir Üniversitesi bünyesinde Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu başkanlığında, üniversite üst yönetimi ile konuyla ilgili akademik ve idari personelin katıldığı Deprem Koordinasyon Toplantısı yapılmış ve Deprem Koordinasyon Kurulu kurularak gerekli çalışmalar başlatılmıştır.

Gönüllü Arama Kurtarma Desteği

Tüm personelimize SMS ile ulaşılarak, ihtiyaç halinde bölgedeki çalışmalara katkı sağlayabileceklerle ilgili başvuru sürecine dair iletişim bilgisi iletilmiştir.

Uzman Doktor ve Sağlık Hizmeti Desteği

Üniversite Hastanemizde görevli ve çoğunluğunu Acil Tıp ile Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı öğretim üyelerinin oluşturduğu 38 Hekim ve 15 yardımcı sağlık personelimizin bölgeye gönderilmesi için hazırlıklar yapılarak bölgeye sevkleri gerçekleştirilmeye başlamıştır.

BAÜN Deprem Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Tarafından, Pazarcık ve Elbistan Merkezli Depremlerle İlgili Açıklama

Balıkesir Üniversitesi Deprem Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 ve Elbistan’da 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerle ilgili yapılan ön çalışmaların ardından kamuoyuna yönelik bilgi notu paylaşımında bulundu.

Ayni ve Maddi Yardım Seferberliği

Balıkesir Valiliği ile AFAD koordinasyonundaki kurumlarla koordinasyon sağlanarak 10 ilimize insani yardım ihtiyaçlarına yönelik ayni yardımlar gönderilmiştir. Üniversitemiz bünyesinde yürütülen yardım çalışmaları, tüm akademik birimlerin katılımıyla sürdürülmektedir. AFAD ile koordineli biçimde, ayni ve maddi yardımda bulunmak isteyenler için Üniversitemizin resmi internet sitesi ve resmi sosyal medya hesaplarından AFAD’ın resmi duyuruları paylaşılmıştır.

Türk Kızılayı’na Kan Bağışı

Farklı birimlerimizdeki öğrencilerimiz ve personelimiz tarafından Türk Kızılayı’na kan bağışları gerçekleştirilmiştir.

Depremden Etkilenen Öğrencilerimizin Eğitim-Öğretim İşlemleri Planlandı

Deprem gündemiyle olağanüstü toplanan Üniversitemiz Senatosunca, depremden etkilenen öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri, ek sınavları vs. akademik takvimdeki belirtilen sürelere bağlı kalmaksızın mazeretleri kapsamında yapılmasına ve derslere devam yönünden mağdur edilmemesi için karar alınmıştır.

Deprem Bölgesindeki Öğrencilerimizle İletişim Kuruldu

Deprem bölgesinde bulunduğu tespit edilen 2800 öğrencimizin durumları hakkında bilgi almak üzere kendileriyle iletişime geçilmiştir.

WhatsApp İletişim Hattı Kuruldu

Deprem bölgesindeki öğrencilerimize destek verilmesi için bir WhatsApp iletişim hattı kurulmuştur. Öğrencilerimizin istek ve taleplerini bu numara üzerinden iletmeleri için Üniversitemiz web sayfasında ve sosyal medya hesaplarında duyurular yayınlanmıştır.

Konaklama Desteği

Deprem nedeniyle oluşabilecek olağanüstü durumlarda depremzedelerin konaklayabilmeleri için üniversitemiz misafir konaklama kapasitesi Balıkesir Valiliğine bildirilmiştir.

Gönüllü, Gastronomi Öğrencileri

Üniversitemiz bünyesinde Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde öğrenim gören ve bölgedeki beslenme faaliyetlerine destek vermek üzere oluşturulan gönüllü öğrenci grubunun bölgeye gönderilmesi için hazırlıklar tamamlanmıştır.

Üniversitemizde konuyla ilgili çalışmalar, devletimizin resmi makamları ile iş birliği içerisinde sürdürülmeye devam etmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karesi Deprem Bölgesi için Seferber olduÖnceki Haber

Karesi Deprem Bölgesi için Seferber oldu

EDREMİT’TEN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM ELİSonraki Haber

EDREMİT’TEN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM ELİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar