Facebook Reklamı
İnstagram

BAÜN’de İdare Hukuku ve İdari Yargı Sempozyumu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAÜN’de İdare Hukuku ve İdari Yargı Sempozyumu
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ev sahipliğinde; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyinin desteği ile düzenlenen İdare Hukuku ve İdari Yargı Uluslararası Sempozyumu “ISALAJ 2023” BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Balıkesir Üniversitesi’nin yanı sıra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ord. Prof. Dr. Sıddık Sami Onar İdare Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ev sahipliklerinde; Buhara Devlet Üniversitesi, Gülistan Devlet Üniversitesi, Bakü Devlet Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi Akademisi, Termiz Devlet Üniversitesi, L.N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi, Al-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi, KH. Dosmukhamedov Atyrau Üniversitesi, Uluslararası Vizyon Üniversitesi, Taşkent Moliya Üniversitesi Finans Enstitüsü ve Taşkent Ekonomi Üniversitesinin iş birliğiyle düzenlenen sempozyum, duayen hukuk hocaları ile genç akademisyenleri ve hukukçuları bir araya getiriyor.

20-22 Temmuz 2023 tarihlerinde “Kültürel ve Tarihi Varlıkların Korunması ile Doğal Afet Hukuku” teması ile düzenlenen sempozyumun açılış programına; Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Balıkesir Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Birol Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaptan, senato üyeleri, yargı mensupları, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

“Merkezi ve yerel yönetimlere büyük görevler düşüyor”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından müzik dinletisi ile devam eden sempozyumun açılışında konuşan; Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi ve Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tekin Akıllıoğlu, kültür ve tabiat kavramları hakkında bilgiler vererek, kültür mirasının korunması konusunda merkezi ve yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünü belirtti. Prof. Dr. Tekin Akıllıoğlu, düzenlenen sempozyumun, kültür mirasının korunması konusuna ışık tutacağını ifade etti.

“3 günde 50 bildirinin sunulacak”
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da açılış konuşmasında; yurtiçinden ve yurtdışından birçok üniversitenin iş birliğiyle yapılan ve İdare Hukuku alanında duayen hocaların yer aldığı sempozyumun ev sahipliğini yapmaktan mutluluk ve onur duyduklarını dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, 3 gün sürecek olan ve Türkçe, İngilizce, Rusça ile Azerbaycan, Kazak ve Özbek Türkçeleri ile 50 bildirinin sunulacağı sempozyumun, canlı yayın ile birçok ülkede izleneceğini belirttiği konuşmasında, sempozyumda emeği geçenlere de teşekkür etti. 

“Eldor Tulyakov sempozuuma online katılım sağladı”
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Birol Şahin de, belediyelerin idare hukukunun en çok kullanıldığı kurumlardan biri olduğunu vurguladığı konuşmasında, idari işlem yapan belediyelere bu noktada katkı sağlayacak sempozyumda emeği geçenlere teşekkür etti. Şahin, Belediye olarak sempozyuma destek vermekten mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi. Özbekistan Devleti Kalkınma Strateji Merkezi Başkanı Eldor Tulyakov da online katılım sağlayarak yaptığı açılış konuşmasında sempozyumun verimli geçmesi temennilerinde bulundu.

Sempozyumun açılış töreninde Balıkesir Vali Yardımcısı İrfan Demiröz de bir konuşma yaptı. Vali Yardımcısı İrfan Demiröz idare hukukunda hukukun üstünlüğünün önemine vurgu yaptığı konuşmasında, sempozyumun alan için hayırlı olması dilekleriyle sözlerini tamamladı. Sempozyum açılış programı; plaket takdim töreninin ardından anı fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. Açılışın ardından moderatörlüğünü Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun yaptığı birinci oturum gerçekleştirildi.

“Programlar Balıkesir Üniversitesinde devam edecek”
Balıkesir Üniversitesi Hukuk Fakültesinin organizasyonu ile gerçekleştirilen; Türkiye, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Makedonya ve Bosna Hersek’ten bildiri sahipleri ile katılımcı akademisyenlerin yer alacağı sempozyum, BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde Türkçe, İngilizce, Rusça ile Azerbaycan, Kazak ve Özbek Türkçeleri ile gerçekleştirilecek eş zamanlı yüzyüze ve çevrimiçi akademik oturumlar ve Balıkesir’de gerçekleştirilecek sosyal program ile devam edecek.

Haber: Nehir MEMİŞ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yangın Felaketini Yaşayan Köy Yeni Evlerine KavuştuÖnceki Haber

Yangın Felaketini Yaşayan Köy Yeni Evler...

Edremit’te Kırsal Sokaklar Taş İle ÖrülüyorSonraki Haber

Edremit’te Kırsal Sokaklar Taş İle Örülü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar