Facebook Reklamı
İnstagram

Bigadiç Et ve Süt Festivali Büyük ilgi çekti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bigadiç Et ve Süt Festivali Büyük ilgi çekti
Bigadiç Tarım ve Hayvancılığın can çekiştiği dönemde düzenlediği festival ile yeniden tarıma ve hayvancılığa dönülmesi gerektiğini hatırlattı. 6. Bigadiç 6. Et ve Süt Festivali büyük bir katılımla gerçekleştirilirken düzenlenen En güzel Koç, Boğa, Kuzu ve Oğlak yarışması ilgi çekti

Bigadiç’te düzenlenen Halk oyunları, yemek yarışmaları , Rahvan At Yarışları ve cirit gösterileri ile renklenen festivalde en güzel buzağı, en güzel koç, en güzel kuzu ve en güzel oğlak seçildi ve üreticiler ödüllendirildi. Pandemi sonrasında düzenelen ilk festival olan Et ve Süt festivali vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Cuma, Cumartesi ve Pazar günü yapılan etkinliklerde vatandaşlar gönüllerince eğlendi. Rahvan At yarışları Koyun, Kuzu ve Dana stantları, Ormancılık stantları, Yöresel tatlı yarışması, Ev yemekleri yarışmaları ve en güzel buzağı, en güzel koç, en güzel kuzu ve en güzel oğlak seçildi.Balıkesir Valisi olarak Bigadiç'le ilgili her zaman pozitif şeyler hissettiğini söyleyen Vali Şıldak,"Böyle güzel birliktelikler insanları bir araya getiriyor ve o bölgenin gelişimine katkı sağlıyor.

Bigadiç İlçemiz et ve süt üretimiyle ilimize de büyük güç katıyor." dedi.Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu da ilki 2015'de gerçekleştirilen festivalin tarım ve hayvancılığın desteklenmesi, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi ve ilçenin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlendiğini belirtirken, bu amacın ferçekleştirilmesinden mutluluk duyduğunu söyledi. Festivale Vali Hasan Şıldak, Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur, Mustafa Canbey, İsmail Ok ve Ahmet Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bigadiç Kaymakamı Mehmet Halis Aydın, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, Alteylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Süte 18 Ayda Yüzde 270 Zam geldiÖnceki Haber

Süte 18 Ayda Yüzde 270 Zam geldi

EDREMİT’TE YEŞİL ALANLARA BAHAR BAKIMISonraki Haber

EDREMİT’TE YEŞİL ALANLARA BAHAR BAKIMI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar