Facebook Reklamı
İnstagram

BORSA OYNARKEN MAĞDUR OLMAYIN

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BORSA OYNARKEN MAĞDUR OLMAYIN
Uzmanlardan 'yeni borsa mağdurları olmasın' uyarısı. Borsa İstanbul'da yüksek getiri arayışı içindeki yatırımcılar, sert fiyat hareketleriyle oluşan mağduriyet haberleri artmaya başladı.

Borsa'ya bireysel yatırımcıların ilgisi tarihte görülmemiş şekilde artarken, uzmanlar, gerekli bilgi ve donanıma sahip olmayan yatırımcıları yaşanabilecek mağduriyetler konusunda uyarıyor.Borsa İstanbul'da rekor seviyelerin görülmesi, pandemi nedeniyle evde kalan vatandaşların sermaye piyasalarına artan ilgisi, teknolojik gelişmeler sayesinde finansal sisteme erişim kolaylığı ve düşük faiz ortamının neden olduğu getiri arayışı özellikle gençlerin bu dönemde Borsa'ya yönelmesini sağladı.Söz konusu gelişmelerle Borsa'daki yerli yatırımcı sayısı yılbaşından bu yana her ay ortalama 62 bin artarak 1,9 milyon kişiye ulaşırken, 25 yaş altı yatırımcıların sayısının aynı dönemde yaklaşık 4 katına çıkması dikkati çekiyor.

Borsa yatırımcılarının sayısı 2 milyon kişiyi aştı: Tehlikeli oyun

Borsa İstanbul'da yüksek getiri arayışı içindeki yatırımcılar, 2020 yılında çoğunlukla aradıklarını bulsa da sert fiyat hareketleriyle oluşan mağduriyet haberleri yıl sonuna doğru artmaya başladı.Hisse senedi fiyat değişimleri incelendiğinde, yılbaşından bu yana işlem gören yaklaşık 400 hisse senedinin 370'i bir önceki yıl kapanışına göre değer kazansa da özellikle bireysel yatırımcıların tercih ettiği derinliği az olan hisse senetleri, yıl içerisinde sert dalgalanmalarla yüksek oranlı kayıplar yaşanmasına neden oldu.Yurttaşlar sağlıklı beslenmekte zorlanırken, borsadaki yatırımcı sayısı ilk kez 2 milyonun üzerine çıktı. Son 1 yılda Borsa İstanbul’da 786 bin kişi yeni yatırımcı oldu. Borsadaki servet dağılımı ise giderek bozuluyor. 10 bin TL’den küçük portföy sahiplerinin sayısı, 1 milyon TL’den büyük portföy sahiplerinin 43 katı ama yönettikleri toplam para binde 3.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAŞKAN AVCIDAN MUHTARLARA ZİYARETÖnceki Haber

BAŞKAN AVCIDAN MUHTARLARA ZİYARET

BALIKESİR BELEDİYE TV YAYIN HAYATINA BAŞLADISonraki Haber

BALIKESİR BELEDİYE TV YAYIN HAYATINA BAŞ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar