Facebook Reklamı
İnstagram

Bozcaada Göz Kırpan Kız Resmi Artık Yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bozcaada Göz Kırpan Kız Resmi Artık Yok
Bozcaada sokaklarında bulunan Göz Kırpan Kız resmi artık yok. Türkiye’de önünde en çok selfie çekilen yerlerin başında gelen Ressam Cemil Onay’ın bu güzel eseri artık beyaz boyandı. Gerekçe ise bürokrasinin sanatla uğraşması oldu.

Bozcaada’ya gidenlerin mutlaka uğradığı yerlerin başında gelen Gözkırpan Kız resmi yıllardır adanın adeta simgesi haline gelmişti. Vatandaşların Sanata duyarlılığı Bozcaada Kaymakamlığı ve Bozcaada belediyesinde aynı oranda karşılık alamadı. Resmin sahibi ve çizeri olan Cemil Onay ani bir karar ile artık ülkeye mal olmuş eserini tamamen beyaza boyayarak yok etti.

Sanatçı henüz yerel basına ya da yaygın basına bir açıklamada bulunmadı.

BOZCAADA HALKIDA RESSAM’A TAVIR ALDI

Bozcaada yerleşik halkı Ada’da yaşanan yozlaşma, kirlenme, günü birlikçilerin gelmesinin artmasının sebebi olarak Cemil’in duvar resimlerini göstermeye başladı. Bazı mekan sahipleri de Hem ekmeğini yiyip hem de sosyal medyadan Cemil Onay’ı eleştirdiler. Tur şirketlerinin Göz Kırpan Kız resmini bir afiş olarak kullanması, 12 ilde Hatay’dan Sinop’a kadar kopyalarının yapılması Cemil’i bıktırdı. Bu bir anlamda koltuklarımızı da kabartıyor, çünkü o yaşarken kopya edilen bir ressam. Yoksa saçları bitkiden olan resimler New York’ta, Londra’da yapıldı, ama Göz Kırpan Kız adalı oldu ve ikonlaştı. Ancak bu kadar popülarite ressama pek bir şey katmadı.

BOZCAADA BELEDİYESİNE TEPKİ

Ressam, sanatçı ve farklı kültürlerin ortak noktası haline gelen Bozcaada sanata aynı oranda destek vermedi. Özellikle yöneticilerin sanat deyince sadece şarkılı türkülü eğlenceleri görmesi farklı sanat dalları ile uğraşan Ada sakinlerini kızdırdı. Bozcada Belediyesinin konserlere destek verirken Ressam yada elemeği ile uğraşanları göz ardı etmesi ve haklarını savunmaması sonucunda Sanatçılarda Bozcaadadan uzaklaşmaya başladı. Gözkırpan Kız resminin kaldırılmasının ardında bürokratik nedenler, Adada sadece maddiyatçı bir yaklaşımın yerleşmesi, sanatçının ikinci plana itilmesi sonucunu doğurdu.

SÜLEYMAN NAMLI’nın Bozcaada yazısını okumak için linke tıklayınız

Son 15 yıllık her yıl ikişer hatta üçer kez gittiğim Bozcaada da yaşanan yozlaşma, Ada sakinlerini olduğu kadar sanatçıları da küstürdü.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
KARESİ PERSONELİNE GÜVENLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİÖnceki Haber

KARESİ PERSONELİNE GÜVENLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ

BALIKESİR'DE DEV RAKI OPERASYONUSonraki Haber

BALIKESİR'DE DEV RAKI OPERASYONU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar