Reklamı Geç
Balıkesir 23 Nisan
Facebook Reklamı
İnstagram

BOZCAADA SANAT GALERİSİ KAPANIYOR!!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BOZCAADA SANAT GALERİSİ KAPANIYOR!!
Bozcaadayı keyifli bir ada serüveni haline dönüştüren mekanlar birer birer kapanıyor. Son olarak Bozcaada sanat Galerisi ve Itırlı Bahçe bir sürü gereksiz sebep yüzünden kapatıldı. Geçtiğimiz Yıl Bozcaada sokaklarındaki resimlerin silinmesi gündeme gelmişti bu yıl ise Sanat galerisinin kapatılması Ada’nın günden güne kapitalizme teslim edildiğini gözler önüne seriyor. Sanat galerisinin kapatılma gerekçesi ise fısıltı gazetesine göre Bar yada Restoran yapılmak istenmesi…

Sanat ile arasında direkt bir bağ olan Bozcaada’ya bu kapsamda kaymakamlık tarafından 2007 yılında bir mimara tasarlatılarak sanat galerisi konseptli bir bina inşa edildi.Yapılan bu bina içerisinde süre gelen yıllardır yaz sezonunda sergiler, workshop  ve sanat söyleşileriyle başta adalı sanatseverler ve konuk sanatseverlere kültür hizmeti sunulmaktaydı. Gerek ada sakinleri gerekse Ada ‘ya gelen ziyaretçiler Sanat galerisinde Deniz ve Kum haricinde bir şeylerinde olduğunun farkına varıyordu.

 YURTİÇİ VE YURTDIŞINDAN İLGİ ÇEKEN BİR GALERİYDİ    
Açıldığı yıldan itibaren tüm kaymakamlar dönemi gerekse Çanakkale Valileri ve protokolü tarafından taktir ve tebrikle karşılanan Bozcaada Sanat Galerisi son 3 yıldır Yurtdışından da ilgi görmeye ve teklifler almaya başladı. Bu süreçte ortaya çıkan çevre esnafı tarafından tehdit-yıldırma çalışmalarına, hatta bir  beyin ve sinir cerrahı asistanı ve mikro tıp ressamı olan Alpay Burak Doğru’ya yönelik fiili darp gibi kirli süreçlerde yaşanmıştı. Diğer taraftan Galeri fahri artdirektörü olan ressam öğretmen Cemil Onay’a yönelik darp girişimine kadar giden kirli bir süreç yaşandığı herkesin malumuydu. her şeye rağmen sanat diyerek işine sarılan Bozcaada Sanat Galerisi artık baskılara dayanamadı.
Balıkesirli Öğretmen Ressam Cemil Onay 23 yıldır Bozcaada da resim öğretmeni ve ressam olarak yaşıyor. Daha önce Rengigül sanat galerisi ve Armagrandi sanat galerisinin fahri Artdirektörlüğünü yapan ressam Cemil Onay Bozcaada sokaklarına yaptığı duvar resimleriyle birçok kişinin takdirini topladı.Cemil Onay duvar resimlerinin yanı sıra Yurtiçi ve yurtdışında açtığı  sergilerle tanınıyor.Ressamın eşi olan Hafize Onay  ise dönemin kaymakamının isteği ile yaklaşık 3 yıldır Galerist olarak Bozcaada Sanat Galerisini yürütmeye özveriyle devam ediyor.



GALERİYE YÖNELİK YILDIRMA POLİTİKASI MI?
Bozcada sanat galerisinin oturmuş kimliğine rağmen her yıl milli emlak memurları, müfettişleri tarafından sık sık olumsuz anlamda ziyaret edilen mekan adeta sanat dışı kullanılmasına teşvik ediliyor. Bozcaada’da birçok mekan varken sanat galerisi üzerinde yürütülen bu yıldırma politikası ada sakilerince de tepkiyle karşılanıyor. Diğer taraftan Kaymakamlığın milli emlak ve mali idarelere bağlı onlarca boş yeri ve usule uygun yürümeyen daha çok restoran, yeme içme mekânı, depo olarak kullanılan yerleri varken Bozcaada sanat galerisine Tahliye belgesi göndermesi manidar olarak yorumlandı.
Konuyla ilgili konuşan Ressam Hafize Onay “Diğer taraftan Bozcaada’nın artık bir tane bile mekâna ihtiyacı olmadığı ortadadır. Bozcaada da sanat üreten, sanat izlemek isteyen Bozcaada’yı sanat kültür ve dinlence yeri olarak gören Bozcaadalılar ve bozcaada ya bu sebeple gelen misafirler sanıldığı kadar az değildir. Bozcaada tanıtımına katkı yapan galerinin kapatılması sürdürülebilir turizm ve tanıtım açısından gereksizdir.

AKTÜEL HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BEŞİKTAŞ, EDREMİT’TE SPOR TESİSLERİ YAPACAKÖnceki Haber

BEŞİKTAŞ, EDREMİT’TE SPOR TESİSLERİ YAPA...

EDREMİT SABAHATTİN ALİ EVİ İLGİ GÖRÜYORSonraki Haber

EDREMİT SABAHATTİN ALİ EVİ İLGİ GÖRÜYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar