Facebook Reklamı
İnstagram

Büyükşehir Haşereleri ZİHA ile ilaçlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir Haşereleri ZİHA ile ilaçlıyor
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, insan gücünün erişemediği; sazlık alan, sulama kanalları ve geniş su birikintilerinin bulunduğu alanlarda, Zirai Drone (ZİHA) ile havadan ilaçlama gerçekleştirerek haşereyle mücadele faaliyetlerini gerçekleştiriyor.Vektörel hastalıkların önlenmesi amacıyla; vektörlerin kaynağında kontrol altına alınması ve etkin mücadele yöntemlerinin uygulanması büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, ilçe belediyeleriyle koordineli olarak haşereyle mücadele faaliyetlerini sürdürüyor.

Vektörel hastalıkların önlenmesi amacıyla; vektörlerin kaynağında kontrol altına alınması ve etkin mücadele yöntemlerinin uygulanması büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, ilçe belediyeleriyle koordineli olarak haşereyle mücadele faaliyetlerini sürdürüyor. Sivrisinekle mücadele kapsamında larva kaynakları tespit edilerek düzenli aralıklarla Dünya Sağlık Örgütünün önerdiği ve Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılan insektisitler kullanılarak ilaçlamalar yapılıyor. 

VATANDAŞLAR RAHAT BİR YAZ GEÇİRECEK

Yaz aylarında vatandaşların en çok şikâyette bulunduğu bölgeler; ilaçlama araçlarıyla ulaşımın mümkün olmadığı sazlık alan, sulama kanalları ve geniş su birikintilerinin bulunduğu alanların çevresi olması dolayısıyla bu bölgelerde, Büyükşehir Belediyesi tarafından Zirai Drone (ZİHA) ile larva mücadele çalışmaları gerçekleştiriliyor. Sazlık alanlarda larvayla mücadelede dronelara yüklü, suda çözülen ilaçlar bırakılıyor. Belirli noktalara bırakılan ilaçlar suda çözüldüğünde geniş bir alanda larvaları yok ediyor. Bu sayede araçların ve personelin ulaşamadığı bölgelerde; havadan larvasitlerle yapılan mücadele ile sivrisinek larvaları kaynağında yok ediliyor ve vatandaşların yaz aylarını rahat bir şekilde geçirmeleri sağlanıyor. İlaçlama çalışmaları yaz ayları boyunca devam edecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
4. EDREMİT KİTAP FUARI BAŞLADIÖnceki Haber

4. EDREMİT KİTAP FUARI BAŞLADI

Balıkesir’in haftalık vaka sayısı açıklandıSonraki Haber

Balıkesir’in haftalık vaka sayısı açıkla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar