Facebook Reklamı
İnstagram

BÜYÜKŞEHİR’İN BİLİM TIR’I KOCAAVŞAR’DA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BÜYÜKŞEHİR’İN BİLİM TIR’I KOCAAVŞAR’DA
Balıkesir Büyükşehi Belediyesi tarafından Bilim yolculuğuna başlayan Mobil Robotik Kodlama, Bilim ve Kültür TIR’ı bu kez Karesi, Kocavşar Mahallesinde durdu. Gezici Bilim Tır projesi Eğitimde fırsat eşitliği sağlanması için, 10 ay boyunca 10 ilçede belirlenen kırsal mahallelerde uygulanacak. Proje kapsamında 8-15 yaş aralığındaki çocuklara; bilim ve teknoloji, robotik kodlama, 3D tasarım başta olmak üzere birçok eğitim verilecek.

Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Genç İşadamları Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen projeyle; çocukların bilime olan ilgilerinin artırılması, geleceğe daha teknolojik donanımlarla hazırlanmaları, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap veren ve yeteneklerinin farkına vararak geliştirmek için çalışan bireyler haline gelmeleri hedefleniyor. Mobil Robotik Kodlama, Bilim ve Kültür TIR’ının tanıtım töreni Karesi İlçesi Kocaavşar Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

ÇOCUKLAR DENEYEREK ÖĞRENECEK

Balıkesir’in Karesi İlçesi Kocaavşar Mahallesi’ndeki Kocaavşar İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleştirilen proje tanıtım törenine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Deniz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aşık, Balıkesir Genç İşadamları Derneği Genel Sekreteri Hakan Tur ve öğrenciler katıldı. Öğrenciler, okul bahçesine konuşlandırılan TIR’da fen bilimlerinden matematiğe, fizikten kimyaya birçok alanda deneyler yaparak eğlenceli saatler geçirdi. Ayrıca öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından hazırlanan eğitim parkurunda yangın söndürme tatbikatı yaptı.

PROJE FARK YARATACAK

Projenin amacının fırsat eşitliği sağlamak ve farkındalık oluşturmak olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Deniz, “Projeyle öğrencilerimizin okuyarak kazandıkları teorik bilgileri yaşayarak öğrenmeleri ve pekiştirmelerini sağlayacağız. Bu projenin hayata geçirilmesini sağlayan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz’a ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir Üniversitesi Yaz Spor Okulu açıyorÖnceki Haber

Balıkesir Üniversitesi Yaz Spor Okulu aç...

AYVALIK’TA PARMAK ÇEŞME 140 YILDIR AYAKTASonraki Haber

AYVALIK’TA PARMAK ÇEŞME 140 YILDIR AYAKT...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar