Facebook Reklamı
İnstagram

CANBEY AZERBAYCAN KANALINDA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CANBEY AZERBAYCAN KANALINDA
AK Parti Balıkesir Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Mustafa Canbey, Azerbaycan’ın en çok izlenen kanalı Xezer TV (Hazar TV) canlı yayınında Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırıları kınayarak, “Kardeş Azerbaycan’ın yanındayız” dedi

Önceki gün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Ermenistan’ın saldırılarını sert bir şekilde kınayan Milletvekili Canbey, bugün de Azerbaycan’ın en çok izlenen televizyon kanalı Xeber TV canlı yayına katılarak Türkiye olarak Azerbaycan’ın her zaman yanında olduğumuzu ifade etti.Şehit olan tüm Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet dileyen Canbey, Azerbaycan halkına da başsağlığı diledi.

Azerbaycan topraklarına yapılan saldırılarda askerlerin yanında, sivil vatandaşlar da şehit edildiğine değinen Milletvekili Dr. Mustafa Canbey; “Ermenistan’ın bu saldırgan tutumu Cenevre Sözleşmeleri'nin ve uluslararası hukukun açık ihlalidir. Uluslararası toplum acilen Ermenistan’a tepki vermeli ve gerekli yaptırımları uygulamalıdır.” dedi.



“Bölgedeki sorunu anlamak için en önce doğru tanımlama yapmak gerekiyor.” diyen Mustafa Canbey; “Karabağ Bölgesi Azerbaycan toprağıdır. Ermenistan burada işgalci konumundadır. Tüm dünyanın gözü önünde 30 yıldır işgal ve saldırılarına devam etmektedir. Kendi ülke bütünlüğünü ve sınırdaki sivil vatandaşlarını koruyan Azerbaycan ile işgalci Ermenistan’ı aynı kefede değerlendirerek taraflara itidal çağrısı yapmak, uluslararası toplum için yeterli değildir. Hatta samimiyetsizlik ve ikiyüzlülüğün ifadesidir. Yapılması gereken çağrı, Ermenistan’ın saldırılarını durdurarak işgal ettiği topraklardan derhal çekilmesi çağrısıdır. Azerbaycan uluslararası hukuk kurallarına harfiyen uymaktadır. Bu noktada verdiği mücadele de son derece meşru bir mücadeledir. Biz Türkiye olarak çağrımızı yineliyoruz. Ermenistan, kardeş Azerbaycan’a yaptığı saldırıları derhal durdurmalıdır ve işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmelidir. Aksi halde Azerbaycan'ın uluslararası hukuktan doğan haklarını savunmak için Türkiye olarak ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız!” ifadelerini kullandı.

“Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorun barışçıl yöntemlerle çözülmeli.” diyen Mustafa Canbey, bu noktada arabulucu durumunda bulunan üçüncü devletleri tarafsız ve adil bir çözümü ortaya koymadıklarını ifade etti.“Arabulucu konumunda olan Minsk üçlüsü yani Fransa, Rusya ve ABD başta olmak üzere Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi ve diğer uluslararası çevreler bugüne kadar Karabağ problemini çözmek için yeterince tarafsız adım atmamış, gayret göstermemiştir.” diyen Canbey; “Bu durum bölgenin istikrarı ve güvenliği için sürekli tehdit oluşturmaktadır.” ifadeleri kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BALIKESİR FETÖ OPERASYONUNDA 13 GÖZALTIÖnceki Haber

BALIKESİR FETÖ OPERASYONUNDA 13 GÖZALTI

17 YILDIR 'ROBİNSON' HAYATI YAŞIYORLARSonraki Haber

17 YILDIR 'ROBİNSON' HAYATI YAŞIYORLAR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar