Reklamı Geç
Balıkesir 23 Nisan
Facebook Reklamı
İnstagram

CHP İMZA KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP İMZA KAMPANYASI DEVAM EDİYOR
CHP İl Başkanı Serkan Sarı, lunapark alanının satışını mahkeme kararıyla iptal etmek için uğraşırken bir taraftan da imza kampanyası düzenleyerek vatandaşlardan satışın iptali için destek istedi. CHP İl Başkanlığı Lunaparkın bulunduğu alanın satılmaması için Kurtdereli Mehmet Pehlivan Heykeli ile Toplu Taşıma Merkezi’nde stant açarak imza kampanyası başlattı.4 gün sürecek kampanyanın bugün 3.sü gerçekleşiyor.

CHP İl Başkanı Serkan Sarı dört gün sürecek imza kampanyası ile lunaparkın bulunduğu alanın satılmaması için açtıkları mahkemenin yanında vatandaşlardan da destek beklediklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin kurulduğu günden bu yana gayrimenkul satışı yaptığını ileri süren CHP İl Başkanı Serkan Sarı, satılan yerlerin parasıyla Balıkesir’e hizmet edilmediğini de iddia etti.

“Dört gün sürecek imza kampanyasına başlıyoruz”
CHP İl Başkanı Serkan Sarı Kurtdereli Mehmet Pehlivan Heykelinin önünde yaptığı basın açıklamasında satışa neden karşı çıktıklarını anlattı. Sarı şunları söyledi:
“Bugün dört gün sürecek bir imza kampanyası için bir araya geldik. Cuma, Cumartesi, Pazartesi ve Salı günleri olmak üzere dört gün boyunca burada kentimizin değeri olan, şu an lunapark arazisi olarak kullanılan Vergi Dairesi’nin yanındaki alanın satışına hep birlikte hayır diyebilmek için buradayız. Ve bu satışa engel olabilmek için halkımızı bu itirazımıza ortak olmaya ve bugün başlatmış olduğumuz imza kampanyasına da destek olmaya davet ediyoruz.

“Sattıkları yerlerin paraları faize ve borca gitti”
Bugüne kadar Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı aradan geçen 6-7 yıllık süre içerisinde satmaktan ve Balıkesir’in değerlerini yok etmekten başka hiçbir şey yapmadığın bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu kenti beton kenti haline getirmelerini istemiyoruz. Bugün Balıkesir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde İtfaiyenin bulunduğu araziyi yaklaşık 50 milyon gibi bir bedele sattı. Onun önünde bulunan Fen İşleri deposunu yaklaşık 30 milyon lira gibi bir bedele sattı. Şehir Hastanesinin karşısındaki belediyeye ait olan iki büyük parselin bir tanesini 28,5 milyona, diğerini SGK’ya ve Maliyeye olan borçları karşısında devretti. Geçtiğimiz günleri hatırlarsanız Özel İdare binasını sattılar. SSK Hastanesi’nden devralmış oldukları SGK İl müdürlüğünün bulunduğu alanı sattılar ve satmaya da devam ediyorlar. Bu kötü gidişe hep birlikte dur dememiz gerekiyor. Bu sattıklarının karşılığında da kentimize kazandırdıkları hiç bir şey yok. Faiz ödemekten, borç ödemekten ve saltanat sürmekten başka bu kente sağladıkları bir katkı yoktur.

“Lale Devrini süren saltanat düşkünlerine dur diyeceğiz”
Bir daha bu devrin adını tanımlamak istiyorum; Lale Devrini süren AKP Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın bu saltanat düşkünlüğüne hep birlikte dur diyeceğiz. Artık çocuklarımızın geleceği olan, kentimizin değeri olan böylesi alanları yok etmelerine, beton yığını haline getirmelerine müsaade etmeyeceğiz. Bu itirazımıza Balıkesir’de yaşayan bütün halkımızı ortak etmek üzere çağrıda bulunmak amacıyla burada toplandık. Balıkesir’in değerli hemşerileri, Balıkesirli sevgili dostlarım kentimize gelin birlikte sahip çıkalım, bu talana gelin birlikte dur diyelim. Bugün verdiğim örnekleri gidin yerinde görün. Saat Kulesi’nin yanında, şadırvanın yanında dikilen o beton yığınına gidip hep birlikte bakabilirsiniz. Yeni bir beton yığını, yeni bir talan, yeni bir rant kapısı bugün Vergi Dairesi’nin yanındaki lunapark arazisinin bulunduğu alanda inşa edilmek üzere hazırlanıyor.

“Halkımız destek olursa satıştan vazgeçmek zorunda kalırlar”
Önümüzdeki hafta Çarşamba günü satışı yapılacak. Bu satıştan önce halkımız burada ve Toplu Taşıma Merkezi’nde açmış olduğumuz imza kampanyasına destek olursa, halkımız eğer tepkisini gösterirse bu kenti yönetenler de bu satıştan vaz geçmek zorunda kalacaklar. Halkımıza, memleketimizde yaşayan vatandaşlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize rağmen eğer bu satışı yapıyorlarsa da sandıkta da cevaplarını açık ve net bir şekilde de alacaklardır. Gelin bir olalım. Balıkesir sevdalılarını kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz. Biz bugünkü basın açıklamamızda halkımızı bu isyana ortak olmaya, beton yığını olan kentimizde bu yönetim anlayışına dur demeye ortak olmak üzere davet ediyoruz.

“Rant değil hizmet istiyoruz”
Biz ranta değil, kente hizmet istiyoruz. Biz kentimizin değer kazanmasını, sosyal, kültürel alanların her geçen gün daha da artmasını istiyoruz. Bu alan geçtiğimiz yıllarda kültür merkezi olarak tahsis edilmiş bir alandır. Ama kağıt üzerindeki oyunlarla bunu alt etmeye çalışıyorlar. Bu alanı Atatürk Parkıyla birleştirerek, kentin içerisinde büyük bir meydan yaratabilecekken çocuklarımıza, yaşlılarımıza, kentin yaşayanlarına hizmet edecek bir doğal alana çevirme şansımız varken satmayı tercih ediyoruz. Neye hizmet ediyoruz? Kente mi ranta mı? Rant belediyeciliğine hep birlikte dur diyelim.”

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
30 BİN KİŞİYİ UYUTTU !Önceki Haber

30 BİN KİŞİYİ UYUTTU !

Rusya'nın ilk COVID-19 aşısı onay aldıSonraki Haber

Rusya'nın ilk COVID-19 aşısı onay aldı

Haber Yorumları

  • kemal kerkül11-08-2020 14:22

    ne biçim partisiniz ya her şeye karşı çıkıyonuz

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar