Facebook Reklamı
İnstagram

CHP'li Aytekin: Sanayi siteleri terk edilmiş bölge gibi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Aytekin: Sanayi siteleri terk edilmiş bölge gibi!
Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, saha ziyaretleri kapsamında Havran’daydı. Programa CHP Havran İlçe Örgütü’nü ziyaretle başlayan CHP’li Aytekin, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Havran Sanayi Sitesinde saha çalışması yaparak, sanayi esnafının nabzını tuttu.

Sanayideki işyerlerinin çoğunun günü zor döndürdüğünü ifade eden Aytekin “Sanayi siteleri gördüğümüz üzere terk edilmiş bölge gibi olmuş. Artan maliyetler, kontrol edilemeyen enflasyon işyeri sahiplerini çaresiz bırakmış. Esnaf evine sadece ekmek parası götürünce, kendini şanslı sayıyor. Türkiye tarihinin en derin krizi yaşanırken, küçük esnaf krizi iliklerinde hissediyor. Bu düzeni değiştireceğiz, 20 yıldır yönetmeye çalıştılar, borcu borçla kapattılar, şimdi faturayı halka, esnafa kesiyorlar. Artık yeter. Biz geliyoruz ve esnaf artık rahat bir nefes alacak.” dedi. Havran sanayi sitesinde girmediği iş yeri bırakmayan CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle:

Bugünkü programımız kapsamında Havran’da sanayi esnafımızı ziyaret ettik. Esnaf artık yılmış durumda. Dayanacak güçleri kalmamış. Sadece günlük maliyetini çıkarmaya çalışan esnaf, söz konusu vergi ya da tevkifat olunca borcu ödemek için bankalardan kredi arıyor. İş yerlerinde büyük bir sessizlik hakim. Araçlarını getiren vatandaşta da para yok, esnafta da para yok. Dolayısıyla iş yapılıyor ama ödeme parça parça geliyor. O gelene kadar da kullanılan malzemenin fiyatı değişiyor. Türkiye tarihinin en derin krizi yaşanırken, küçük esnaf krizi iliklerinde hissediyor.

‘Havran’a Tır ve Kamyon Garajı Şart’

 Havran özelinde, bir başka sorun da TIR şoförlerinin sorunları. Havran sanayisi krizden önce bölgenin en hareketli sanayilerinden birisiydi. Uzun yola giden TIR’lar da burada konaklıyor. Sorun da tam burada başlıyor. Bir yandan esnaf çekilen TIR’ların işyerlerini kapattığını ifade ediyor, diğer yandan TIR’cılar ise nereye gidelim yer yok diyor. Havran’a Tır ve kamyon garajı şart. Böylesi bir eksikliğin hızlıca çözülmesi gerekiyor.

 ‘Ara Eleman, Aranan Eleman Olacak’

Sanayi sitelerine ilişkin yapacaklarımızı kısa orta ve uzun dönemli olarak planlıyoruz. 14 Mayıs’tan sonra milletimizin desteğiyle 13.Cumhurbaşkanı olacak olan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde, Millet ittifakı olarak sanayi sitelerini ve esnafımızı da ayağa kaldıracak, rahatlatacak projelerimiz hazır. Öncelikli olarak, sanayi sitelerinin teknik düzenlemelerini yapacağız. Daha sonra sanayi sitelerinde kuracağımız yaparak öğrenme atölyelerimizle, girişimcilik merkezlerimizle sanayinin temel ihtiyaçlarından biri olan ara eleman ihtiyacını gidereceğiz. Artık ara eleman, aranan eleman olacak. Orta vadede, sanayileri kent ekonomisini besleyen ve enerji dostu, atık yönetimini gerçekleştiren yapılara dönüştüreceğiz. Esnafımızın beline yük olan kira stopajını sıfırlayacağız. Ve yine esnafın kredi borçlarının faizlerini sıfırlayacağız. Uzun vadede ise küçük sanayi sitelerini Organize Sanayi Bölgeleri ile destekleyecek, Organize sanayinin ihtiyaç duyduğu temel ihtiyaç maddelerinin, şehir dışından gelmesine gerek kalmadan o ilden temin edilmesine yönelik düzenlemeleri yapacağız.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir'de Artık Muz Bile ÜretiliyorÖnceki Haber

Balıkesir'de Artık Muz Bile Üretiliyor

Sağlıklı Yaşam Merkezi Balıkesir'de Faaliyete GeçtiSonraki Haber

Sağlıklı Yaşam Merkezi Balıkesir'de Faal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar