Facebook Reklamı
İnstagram

Depremin bilançosu ağırlaşıyor: Can kaybı 3 bin 381

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Depremin bilançosu ağırlaşıyor: Can kaybı 3 bin 381
Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen saat artıyor. AFAD'dan yapılan son açıklaya göre depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 381'e yükseldi. Yaralı sayısı 20 bin 426'ya çıktı.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 381’e çıktı.Türkiye 6 Şubat sabah saatlerinde Kahramanmaraş’tan gelen deprem haberiyle sarsıldı. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olarak belirlenen depremin büyüklüğü 7,7 idi. Bu depremin ardından AFAD, saat 13:24’te Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha olduğunu bildirdi.Kahramanmaraş’tan sonra en fazla Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis’i etkileyen deprem, binlerce binayı yerle bir etti.

CAN KAYBI ARTIYOR

AFAD’dan 10 ili sarsan depremle ilgili açıklama yapıldı. AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar şunları söyledi:“Şu ana kadar yaşamını yitirenlerin sayısı 3 bin 381, yaralı sayısı 20 bin 426, yıkılan bina sayısı 5 bin 775, yıkıldığı ihbarı olan bina sayısı 11 bin 302.”“Bölgede olumsuz hava koşulları devam ediyor. Bölgede 10 gemi görevlendirildi. İskenderun Limanı’ndan vatandaşlarımız hastanelere sevk ediliyor. 54 hava unsuru görev yapıyor. Şu ana kadar 154 sorti yapıldı.Haberleşme ile ilgili bir takım enerji kesintileri olduğunu biliyoruz, müdahale ediliyor.Beslenmeyle ilgili 85 hizmet aracımız var. Kent ve ilçe merkezlerinde hizmet veriliyor.”

’65 BİN ÇADIR GÖNDERİLDİ’

Deprem bölgelerindeki zorlu kış şartlarına da vurgu yapan AFAD Başkanı Yunus Sezer, “Diğer taraftan da kış şartlarından dolayı barınma ihtiyaçlarını afet bölgelerine gönderiyoruz. Şu ana kadar 65 bin kadar çadır ve çadır içi malzeme, 300 binin üzerinde battaniye ve diğer ısıtıcı türü malzemelerimiz gönderilmiş durumda. Vatandaşlarımız Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ve Milli Eğitim Bakanlığı’na ait yatakhanelerde misafir edilmektedir. İkram araçları ve mobil mutfaklarımızla birlikte tüm sivil toplum kuruluşlarımız afet bölgesinde” dedi.

OKTAY: 18 İLAVE VİNÇ KİRALADIK

Basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, araçlar ve vinçlerle ilgili bazı sorunların olduğunun iletildiğini ve ilave çalışmalar yapıldığını anlattı. “Ekskavatör, kazıcı, yükleyici kamyon, toplamda 4 bin 250 araç bölgede. Bir de vinç konusu var. Sahada mevcut olan vinçlere ilave olarak Ankara ve Bursa’dan 6 vinç yola çıkmış durumda. Mardin’den 1, Kayseri’den 1 ve yine Kayseri’den kiralanan 10 vinç, toplam 18 ilave vinç yola çıkmış durumda” dedi.

338 BİN KİŞİ YURT, ÜNİVERSTE VE SPOR SALONLARINDA

Depremin ardından eğitime bir hafta ara verildiğini hatırlatan Oktay, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumların barınma merkezi olarak kullanılacağını; üniversiteler dahil edildiğinde 284 bin 519 kişinin bu kapsamda yurtlar, pansiyonlar ve öğretmenevlerine yerleştirildiğini bildirdi. Oktay, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlar, spor salonları ve gençlik merkezlerinde de 52 bin 354 kişinin bulunduğunu ifade ederek, “Toplam 338 bin vatandaşımız yurtlara, üniversitelere ve Milli Eğitim’e halihazırda yerleştirilmiş durumda” bilgisini verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hatay GüzelBurç'ta çok sayıda Bina YıkıldıÖnceki Haber

Hatay GüzelBurç'ta çok sayıda Bina Yıkıl...

Balıkesir Yardım TIR’ları Deprem BölgesindeSonraki Haber

Balıkesir Yardım TIR’ları Deprem Bölgesi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar