Facebook Reklamı
İnstagram

Deva Kadınları Erkek Şiddetine karşı tavır aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deva Kadınları Erkek Şiddetine karşı tavır aldı
Deva Balıkesir il teşkilatı kadınları halkın nabzını tutmaya devam ediyor. Toplumun her kesiminin dertlerini dinlediklerini aktaran Hilal Demirözer Yarbayoğlu “Halkın nabzını tutuyoruz” dedi.

Deva Balıkesir il teşkilatı kadınları halkın nabzını tutmaya devam ediyor. Toplumun her kesiminin dertlerini dinlediklerini aktaran Hilal Demirözer Yarbayoğlu “Halkın nabzını tutuyoruz” dedi.

 

Kadının maruz bırakıldığı her türlü şiddetin ve ayrımcılığın karşısında yer alacaklarını belirden Kadın Kolları Başkanı Hilal Demirözer “ Balıkesir’de özellikle karar alma mekanizmaları içerisinde kadının daha fazla yer almasını sağlama çabasındayız. Bu anlamda Balıkesir’imizi üst sıralara taşınmanın, ülkemiz adına da referans olarak gösterilebilecek bir çalışma olduğu düşüncesindeyiz.Bunların yanı sıra özellikle kırsal mahallelerin muhtarlarıyla temas halindeyiz. Mahalle bazlı çalışmalar yaparak veri tabanı oluşturabilmenin öneminin farkındayız. Mahalle çalışmalarımızı daha sağlıklı yürütebilmek adına mahalle temsilcisi arkadaşlarımızı da belirlemeye başladık. Mahalleliler ile aramızda bir köprü görevi görecek, komşularının dertlerine DEVA olacak arkadaşlarımızdan bir ekip oluşturuyoruz. Pandemi sürecinin de etkisiyle, sorunları daha da büyüyen Kadın Esnaflarımızla beraber, yeni kazanç kapısı yaratacak projelerde birlikte olmayı istiyoruz. Kadın Dayanışmasının bir Kadın Emeğini Değerlendirme Platformuna doğru evrilmesi ve sonucunda Kooperatif yapısına kavuşması için çabalayacağız.”şeklinde konuştu.

KADIN KADININ YURDUDUR DİYORUZ

Şiddetin bir çok sebebi olduğunu vurgulayan Demiözer “Her kötülükte hepimizin payı var. Kadına yönelik şiddet de dahil. Acımazsızlığımız, bencilliğimiz, çıkarcılığımız, duyarsızlığımız, cehaletimiz ve daha nice kötülüğümüz şiddeti doğuruyor. Erkeğiyle kadınıyla tek tek tuğla koyuyoruz kötülük duvarına. DEVA olmak, iyi olmak için çabalamak zorundayız. Kötülüğün meşrulaşmasına karşı erdemli olmayı savunmalıyız. Bu, başlangıçta son derece bireysel bir kalkışma. Ancak, bir benimle dünya mı düzelecek dememeliyiz. Evet, dünya böyle düzelecek.”dedi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ALTIEYLÜL’ÜN ARAÇ FİLOSU GÜÇLENİYORÖnceki Haber

ALTIEYLÜL’ÜN ARAÇ FİLOSU GÜÇLENİYOR

Karesi Millet Bahçesi ile Nefes AlacakSonraki Haber

Karesi Millet Bahçesi ile Nefes Alacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar