Facebook Reklamı
İnstagram

Doğal Şehirler Birliği Başkanı seçildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğal Şehirler Birliği Başkanı seçildi
Balıkesir Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş liderliğinde 11 kurucu ilçe belediyesinin bulunduğu Doğal Şehirler Birliğinin ilk toplantısı Doğal Şehir Sındırgı’da gerçekleşti.

Tescilli doğal şehir unvanına sahip Sındırgı ilçesinde hayata geçirilen  proje, benzer ilçelerin de katılımı örnek olacak bir projeye dönüştü.

Doğal Şehirler Birliği Toplantısı Yapıldı

Balıkesir Sındırgı belediyesi, İzmir Bergama belediyesi, Ankara Beypazarı belediyesi, Antalya Elmalı belediyesi, Çanakkale Ezine belediyesi, Sakarya Geyve belediyesi, Manisa Gördes belediyesi, Balıkesir Havran belediyesi, Eskişehir İnönü belediyesi, Aydın Kuşadası belediyesi, Kütahya Simav belediyesi olmak üzere 11 kurucu üyeden oluşan Doğal Şehirler Birliği’nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Tarihi Kışla Müzehan otelde gerçekleşti.

‘’Doğamızı bozmadan şehirlerimizi büyütmeyi hedefliyoruz’’

Başkan Yavaş açıklamasında, “Kalabalıklaşan sanayileşen bir dünyaya alternatif olarak daha sakin, daha yavaş bir yaşam tarzını benimseyen, doğa ve doğallığı önceleyen doğal şehirler birliği hayırlı olsun. Kendi kültürümüzle, doğal güzelliklerimizle, doğamızı bozmadan, temiz ve çevreci bir şekilde şehirlerimizi büyütmek en büyük hedefimiz. Kirletmeyeceğiz, doğamızı koruyacağız, Osmanlı’dan gelen Türk örf ve adetlerimizle, geçmişimizle geleceğimizi buluşturarak daha yaşanılabilir şehirler inşa edeceğiz. 11 kurucu üye ile başladığımız yolculuğumuzu arttıracak butik ve örnek bir birlik olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz“ ifadelerine yer verdi.

’Sındırgı, ayrı bir dünya’’

Divan başkanlığını yürüten Eskişehir İnönü Belediye başkanı Kadir Bozkurt, “Bugün birliğimizin başkanlık seçimi, yönetim şemasının oluşturularak görevlerin belirlenmesi için Sındırgı’da bir araya geldik. Verimli bir toplantı oldu. Ev sahipliğinden dolayı ve yeni başkan Sındırgı Belediye başkanımız Ekrem Yavaş’a teşekkür ediyorum. Biz Sındırgı’nın sadece adını biliyormuşuz. Yapılanları da gördükçe Sındırgı’da ayrı bir dünya var. İnşallah diğer toplantılarda daha uzun süreli gezme ve keşfetme fırsatımız olur. Üye belediyelerimizle istişarelerimiz neticesinde daha güzel doğal şehirleri inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.                        Haber Merkezi-Sıla SOLAKLAR

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hikaye Yarışmasında Öğrencilerden DereceÖnceki Haber

Hikaye Yarışmasında Öğrencilerden Derece

TOGG Balıkesir’de sünnet arabası olduSonraki Haber

TOGG Balıkesir’de sünnet arabası oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar