Facebook Reklamı
İnstagram

EDİP UĞUR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EDİP UĞUR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Balıkesir’in önemli isimlerinden olan Siyasetçi ve işadamı Ahmet Edip Uğur düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Zağnos Paşa Camiinde gerçekleşen cenaze törenine şehir içi ve dışından katılım oldukça yoğundu. Öğle Namazına müteakiben kılınan cenazesi Başçeşme Mezarlığına defnedildi.

Son aylarda Beyin tümörü ile mücadele eden Ahmet Edip Uğur, iki kez beyin ameliyatı geçirdi. Uzun süre hastanede tedavi gören başarılı siyaset adamı sağlığına kavuşamayınca 71 yaşında 8 Eylülde hayata gözlerini yumdu. İş ve Siyaset dünyasının Balıkesir’de sayılı isimlerinden olan Edip Uğur’un cenaze törenine Balıkesir içinden ve Şehir dışından önemli isimler katıldı.

Cenazeye Ak Parti’nin en önemli isimlerinden Eski Başbakan Binali Yıldırım, Ak Partili Cemil Çiçek, Hamza Dağ ve Numan Kurtulmuş katılırken Deva Partisi lideri Ali Babacanda cenazede yer aldı. Uğur’un ailesi bayrağa sarılı tabutunun başında oğulları İsmail ve Mahmut Uğur taziyeleri kabul etti. Geniş katılımla gerçekleşen Cenaze törenine Ak parti’den gelmesi beklenen isimlerin gelmemiş olması siyasetin ne kadar vefasız bir kurum olduğunu gözler önüne serdi.

Bunun yanı sıra Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye başkanı Dinçer Orkan da katıldı. Cenazeye Balıkesirli birçok ilçe belediye başkanı, daire müdür, iş ve siyaset dünyasından çok sayıda isim ve binlerce Balıkesirli katıldı. Helallik istenmesinin ardından kılınan cenaze namazı sonrası Başçeşme mezarlığına defnedilen Ahmet Edip Uğur evli ve üç çocuk babasıydı.

Bir dönemi Anavatan Partisinden olmak üzere toplamda 4 dönem Balıkesir Milletvekilliği görevinde bulundu. Edip Uğur ayrıca Kurucu Balıkesir Büyükşehir belediye başkanlığı, Balıkesir Ak Parti kurucu başkanlığı, Müsiad kurucu üyeliği, Bitkisel Yağ sanayicileri başkanlığı, Deva Partisi Kuruculuğu gibi birçok oluşumda başı çekti. Bir dönem Balıkesir Ticaret Odası Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Edip Uğur, Ak Parti içinde ayrıca iki dönem genel başkan yardımcılığı görevlerini de üstlendi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
81 ildeki tüm marketler incelenecekÖnceki Haber

81 ildeki tüm marketler incelenecek

İVRİNDİ BİBER HASADINA BAŞKANDA KATILDISonraki Haber

İVRİNDİ BİBER HASADINA BAŞKANDA KATILDI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar