Facebook Reklamı
İnstagram

GAZETECİ UĞUR MUMCU EDREMİT'TE ANILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GAZETECİ UĞUR MUMCU EDREMİT'TE ANILDI
Uğur Mumcu’nun aramızdan ayrılışının 28. yılı nedeniyle Altınoluk ve Akçay’da anma etkinliği gerçekleştirildi.

Uğur Mumcu’nun aramızdan ayrılışının 28. yılı nedeniyle Altınoluk ve Akçay’da anma etkinliği gerçekleştirildi.
CHP Edremit İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen anma etkinliğine; CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Edremit İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan, CHP İl Başkan Yardımcısı Kamuran Taşdemirel, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Akçay Uğur Mumcu Parkı’nda başlayan etkinlik, Altınoluk Uğur Mumcu Anıtı önünde devam etti.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Edremit İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Cem Sidar Kaya ve  Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı. Başkan Arslan yaptığı konuşmada: “ Değerli vatanseverler, aydınlık insanlar,  biz bugün burada, sıradan bir insanı anmıyoruz.  Gazetecilerin en yüreklisini anıyoruz. Yazdıklarını yaşayanı, kalemiyle hesap soranı anıyoruz. 

O’nun ulusal bilinci, Kurtuluş Savaşı'mızın kan ve ateş kokan hamuru ile yoğrulmuştu. Ruhunda antiemperyalist bir kavganın kutsal isyanı yatmaktaydı. İnandığı doğrulardan kaçmadı.  Korkuyu yüreğine katmadı.  Tehditler aldığı günlerde, öleceğini bile bile, önce arabaya kendi biner, sonra ailesini bindirirdi. 68’lerin açık alınlısı, demokrasinin ve kuşağının sesiydi. Sakıncalı Piyade, Kalpaksız Kuvvacı ve Atatürk’ün izinde Cumhuriyet neferiydi. Işıklar içinde uyusun.

Değerli Mumcu Dostları,  Uğur Mumcu’nun yaptığı şudur: ‘Namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır’ diyen İsmet İnönü’nün dediğini yapmıştır. ‘Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin’ diyen Atatürk’ün sözünü tutmuştur. Sevgili Edremitliler,  Mumcu ve demokrasi şehitleri bize şaşmaz bir pusula bıraktılar. Bu pusulanın yönü cumhuriyeti gösteriyor. Halka yalan söylemek alçaklığını değil, doğruları haykırmak sorumluluğunu gösteriyor. Bu pusula, düzene uyup susmak korkaklığını değil, bozuk düzenin üstüne yürümek uygarlığını gösteriyor. Eğer bizi bir yerlerden izliyorsa  Uğur Mumcu’ya mesajım şudur: Vurulsan da bu halk seni unutmayacak Uğur Mumcu… Öngörülerinle yaşıyorsun, fikirlerinle yaşıyorsun ve kitaplarınla yaşıyorsun Uğur Mumcu…  Aydınlık galip geldikçe sen kazanıyorsun Uğur Mumcu. Bindiğin parça parça Reno 12’yi de, gittiğin 24 Ocak’ı da unutmayacağız.  Yılın 12 ayı, Günün 24 saati demokrasiden ve Cumhuriyet’ten vazgeçmeyeceğiz. Kalpaksız Kuvvacıyı, Sakıncalı Piyadeyi, Kırılmayan Güçlü Kalemi unutmayacağız.   Çünkü Atatürkçüyüz, Antiemperyalistiz, Cumhuriyetçiyiz.  Emekçilerden, ezilenlerden yanayız.  demokratik laik ve sosyal hukuk devletinden yanayız.  Bedrettin Cömert’ten Bedri Karafakioğlu’na,  Abdi İpekçi’den Kemal Türkler’e yürekli insanlara selam olsun.  Muammer Aksoy’dan Çetin Emeç’e,  Bahriye Üçok’dan Ahmet Taner Kışlalı’ya aydınlık değerlere selam olsun.  Gaffar Okkan’dan Necip Hablemitoğlu’na tüm güzel yüreklere selam olsun.  Onların ve Uğur Mumcu’nun anısı, Atatürkçü, Cumhuriyetçi Demokrat insanların mücadelelerine ışık tutsun.  Yaşasın Uğur Mumcu,  yaşasın Atatürk,  yaşasın demokratik cumhuriyet. Uğurlar olsun...” dedi.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KÖTÜ GÜN DOSTU ALTIEYLÜL BELEDİYESİÖnceki Haber

KÖTÜ GÜN DOSTU ALTIEYLÜL BELEDİYESİ

AYVALIK SULTANLARI GALİBİYET ALDISonraki Haber

AYVALIK SULTANLARI GALİBİYET ALDI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar