Facebook Reklamı
İnstagram

Gökyüzünün Derinliklerine Yolculuk Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gökyüzünün Derinliklerine Yolculuk Başlıyor
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde ve Çanakkale’de düzenlenecek “Güney Marmara Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri” ile uzay meraklıları unutulmaz anılar biriktirecekleri yeni bir gökyüzü keşfine çıkıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) öncülüğünde kırsal ekonominin geliştirilmesi faaliyetleri kapsamında 2022 yılında bölgenin en büyük gökyüzü gözlem etkinliği Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı Kaymakamlığı ve Sındırgı Belediyesi katkılarıyla ışık kirliliğinin olmadığı Alaçam Dağlarında düzenledi.

Bu yıl kapsamı geliştirilen etkinlikte Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi iş birliğinde katılımcıları derin uzay gözlemleri, astrofotoğrafçılık, eğitimler, sunumlar, atölyeler ve yarışmaların oluşturduğu eğlenceli ve öğretici programlara sahip Balıkesir ve Çanakkale’de iki ayrı gözlem organizasyonu bekliyor.

Balıkesir etkinliği Marmara ve Ege Bölgesinin en karanlık noktalarından birinde, 11-13 Ağustos 2023 tarihlerinde Sındırgı Sarıcaova yaylasında gerçekleştirilecek. Teleskop ile yapılan gözlemlerin yanı sıra, perseid meteor yağmuruna denk gelen tarihi sayesinde katılımcılar etkinlikte çıplak gözle meteorları izleyebilecekler.

Çanakkale etkinliği 2001 yılında kurulan ve kuruluşundan bugüne astrofizik alanında başarılı çalışmaların gerçekleştirildiği Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi’nde 26 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleşecek. Gökyüzü meraklılarını buluşturacak etkinliklerde uzman gökbilimciler yanında amatör gökbilimciler de yer alacak. Teleskoplarla gözlem yanında farklı etkinliklerle tüm katılımcılar gökyüzüne yönelecekler.

Etkinliklere katılım için kayıt gerekmekte olup hem kayıt bağlantısına hem de iki ayrı etkinliğin detaylı programlarına gokyuzu.gmka.gov.tr internet sitesi üzerinden erişilebilmektedir.

Haber: Nehir MEMİŞ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir'de Üniversiteliler İsrafı Önlemede Örnek OlduÖnceki Haber

Balıkesir'de Üniversiteliler İsrafı Önle...

Bilet Fiyatları Uçuyor !Sonraki Haber

Bilet Fiyatları Uçuyor !

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar