Facebook Reklamı
İnstagram

Gönen Yağlı Güreşi Şampiyonları Belli Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gönen Yağlı Güreşi Şampiyonları Belli Oldu
Balıkesir’in Gönen ilçesinde bu yıl 29'uncusu düzenlenen Sebeplili Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri’ne 34'ü baş pehlivan kategorisinde olmak üzere 230 kadar başaltı ve büyük orta kategorilerinde pehlivan katıldı. Güreşlerin sonunda Ali Gürbüz Hüseyin Gümüşalaln’ı yenerek başpehlivan oldu.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu bünyesinde, Balıkesir’in Gönen İlçesi’nde yapılan organizasyona 34’ü başpehlivan kategorisinde olmak üzere 230 pehlivan katıldı.

Güreş organizasyonu Gönen Belediyesi’nin ev sahipliğinde Gönen Er Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Organizasyonun ilk bölümünde minik, teşvik, tozkoparan, ayak, deste, küçük orta ve büyük orta boylarda müsabakalar yapıldı. İkinci bölümde ise Kırkpınar başpehlivanları er meydanında kol bağladı.Ali Gürbüz ile Hüseyin Gümüşalan finale kalarak kıyasıya mücadele etti. Müsabakadan Ali Gürbüz galip ayrılarak güreşlerin başpehlivanı oldu.

Güreşlerde dereceye giren pehlivanlara protokol üyelerince ödül verildi.Etkinlikte, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz ve Tarihi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, ağalık ihalesini yeniden kazanan Hüseyin Eroğlu'na ağalık kupasını takdim etti.

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan organizasyonda Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz. “Bu sene 29.’sunu düzenlediğimiz “Sebeplili Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri” çok çetin mücadelelere sahne oldu. Rakiplerini yenerek Gönen’imizin başpehlivanı olan Ali Gürbüz’ü ve katılan bütün pehlivanlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Ayrıca Er Meydanımıza uzaktan yakından gelerek bizleri yalnız bırakmayan bütün misafirlerimize ve özellikle sevgili hemşehrilerime çok teşekkür ederim. Ata sporumuz olan yağlı güreşlere desteğimiz her zaman artarak devam edecek. Sizlerin desteğiyle seneye inşallah daha güzelini, daha coşkulusunu ve daha iyisini yapacağız.” dedi.

Haber: Şefiye YILDIRIM

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir'de Öğrencilerin Karne SevinciÖnceki Haber

Balıkesir'de Öğrencilerin Karne Sevinci

Ali Kayası Cam Terası açılıyorSonraki Haber

Ali Kayası Cam Terası açılıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar